MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

Elvis Barak i ekipa Zubatac II, prvaci u sportskom ribolovu-štap brodica

| Autor:  Sanja BOSNIĆ
(Snimila: Sanja Bosnić)

(Snimila: Sanja Bosnić)


Dvodnevno Međužupanijsko prvenstvo u sportskom ribolovu na moru u kategoriji seniori – štap brodica, održano je u Novigradu.

Domaćin i organizator, Sportsko ribolovno društvo “Ribon” (Novigrad) na čelu sa predsjednikom Brunom Juriševićem ugostilo je 48 ribiča iz svih priobalnih županija i Grada Zagreba, od Cavtata do Novigrada. Po
sunčanom i ugodnom vremenu u novigradskom akvatoriju, na lokacijama od Dajle do Lanterne, natjecali su se ribiči pet sati, pod budnim okom glavnog suca Adrijana Rumore i delegata Hrvatskog saveza Borisa Pirje.

Šampionske ribičke vještine svih sudionika natjecanja došle su do izražaja kod zavidnog ulova, sveukupno 1851
ribe, koje su težile 172 kilograma ili prosječno po ribi 10 dekagrama.

Najtežu ribu od 427 grama (lumbrak, pirka, lepa) upecao je Tomislav Štrklj iz Zadra.

U pojedinačnoj kategoriji prvo je mjesto pripalo Elvisu Baraku ( SRD “Plomin”, Plomin), drugo, Alenu Biliću ( SRD “Meduza”, Rovinj) a treće, Marku Sikiriću (SRD “Zubatac”, Zadar). Ekipno je prvo mjesto pripalo ekipi “Zubatac” II iz Zadra ( Ivan Galzina i Luka Gredičak), druga je ekipa “Meduze” iz Rovinja (Alen Bilić i David Pinezić , a treća ekipa “Zubatac” I, Zadar (Marko Sikirić i David Bajlo). Ekipa domaćina “Ribona” osvojila je četvrto mjesto u sastavu: Stefano Erman i Emanuel Divišić.

Osim zadivljujućih sportskih rezultata, predivnog vremena i službenog dijela natjecanja od takmičara doznajemo da su bili oduševljeni i neformalnim druženjem kušajući novigradske enogastronomske delicije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter