ACI nastavlja promicati prirodna i kulturna blaga Lijepe naše

U ACI marini Šimuni održana jedinstvena promocija kulturno-umjetničke baštine Paga povodom 40. obljetnice najvećeg lanca marina na Mediteranu

| Autor: Glas Istre
(Snimio Elvis Šmit)

(Snimio Elvis Šmit)


U ACI marini Šimuni održana je manifestacija promocije lokalne gastronomske i kulturno-umjetničke baštine Paga povodom proslave 40. obljetnice od osnutka najvećeg lanca marina na Mediteranu, ACI-ja, kojem su se u organizaciji ovog događaja pridružili grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga. Događaj koji je okupio ponajbolje lokalne OPG-ove, KUD-ove i ostale članove zajednice gostima je iz prve ruke otkrio jedinstvenosti paške tradicije. Događaj su upotpunili članovi KUD-a „Družina“ Pag te predstavnici škole Paške čipke, koji su tom prigodom goste upoznali s paškom nošnjom, plesom i umijećem šivanja nadaleko prepoznate paške čipke. Večernje druženje upotpunila je klapa Sol, a za goste je pripremljen i prigodni degustacijski menu s autohtonim paškim proizvodima pod nazivom „Pag na meniju“.

(Snimio Elvis Šmit)(Snimio Elvis Šmit)

ACI d.d. ovog srpnja slavi velika četiri desetljeća svoga postojanja. Tijekom proteklih 40 godina ACI, danas apsolutni predvodnik nautičkog sektora u Republici Hrvatskoj, je postao sinonim za vrhunsku kvalitetu, profesionalnost i inovacije u nautičkom sektoru, a stasao je i u jednog od najvećih ambasadora hrvatske materijalne i nematerijalne baštine u svijetu. Domjenak u ACI marini Šimuni bio je prilika za zahvaliti svim partnerima, zaposlenicima i prijateljima na njihovom dugogodišnjem povjerenju i podršci pri ostvarivanju povijesnih iskoraka najvećeg lanca marina na Mediteranu i regionalnog predvodnika u nautičkom turizmu. Manifestaciji su prisustvovali Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović, član Uprave ACI d.d., Kristijan Gligora, ACI-jev ambasador i najmlađi podvodni istraživač te brojni drugi gosti i članovi lokalne zajednice.  

(Snimio Elvis Šmit)(Snimio Elvis Šmit)

„ACI marina Šimuni prva je marina na našem otoku, a trenutno i jedina. Ova marina svakako ima veliki značaj, budući da zahvaljujući njoj na Pag dolaze mnogobrojni nautičari sa svih strana svijeta, a posjećuje ju i veliki broj hrvatskih gostiju. ACI marina Šimuni je jedna sigurna luka, koja omogućuje siguran privez. Također, sama marina značajno obogaćuje turističku ponudu Grada Paga te se nadamo kako će se u marinu i nadalje investirati te ju unaprjeđivati novim sadržajima. Upravo manifestacije kao što je ova pridonose jačanju ponude unutar same marine i to je pravi smjer koji trebaju slijediti svi akteri u turizmu kako bismo naposljetku zajedno obogatili turističku ponudu cijelog otoka“, naglasio je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

(Snimio Elvis Šmit)(Snimio Elvis Šmit)

„Danas smo ovdje kako bismo proslavili, ne samo naš jubilej, već i zajedničku ljubav prema moru, jedrenju i kulturno-umjetničkoj baštini Lijepe naše, a pravim bogatstvom gastronomske i kulturno-umjetničke tradicije može se posebno pohvaliti upravo otok Pag. U suradnji s Gradom Pagom i Turističkom zajednicom Grada Paga, pripremili smo ovu posebnu manifestaciju i okupili najreprezentativnije predstavnike lokalne zajednice u vidu proizvodnje autohtonih gastronomskih delicija, izvedbe tradicionalnih plesova, primjene čuvenih lokalnih načina šivanja i ostalih kulturnih dobara Paga, a sve to popraćeno autohtonim glazbenom izvedbom klape „Sol“, istaknuo je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI d.d.

(Snimio Elvis Šmit)(Snimio Elvis Šmit)

ACI je svojom inicijativom i angažmanom na ovoj manifestaciji kroz predstavljanje autohtonih proizvoda u marini Šimuni obogatio iskustvo gostiju te dao svoj doprinos brendiranju otoka Paga kao jedinstvene turističke destinacije. U sklopu proslave 40. obljetnice od osnutka ACI-ja, organiziran je i projekt pod nazivom "Pag na meniju“ koji je nautičarima, ali i ostalim gostima pružio autentičan doživljaj lokalnih mirisa i okusa. Ova jedinstvena inicijativa dio je bogate gastronomske baštine otoka Paga te istovremeno naglašava ljepote otoka i njegovu prirodnu autentičnost.

(Snimio Elvis Šmit)(Snimio Elvis Šmit)

Koliki je doprinos tvrtke ACI d.d. za lokalnu zajednicu, mjesto te more i okoliš otoka Paga, pojasnio je član Uprave ACI d.d. za marketing, investicije i maloprodaju, Josip Ostrogović. „Također, iznimno mi je zadovoljstvo danas biti ponovno ovdje nakon nedavnog posjeta Šimunima, kada smo kroz veliku akciju čišćenja mora, podmorja i okoliša zajednički istaknuli važnost brige o našem moru i obali, a posebno mi je drago što još jednom mogu pozdraviti i Kristijana Gligoru, našeg ambasadora i najmlađeg hrvatskog podvodnog istraživača, koji svojim radom i predanošću nadahnjuje i postavlja pravi primjer hrvatskoj mladeži“, zaključio je.

(Snimio Elvis Šmit)(Snimio Elvis Šmit)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini