DEVETNAESTO IZDANJE REGATE

FOTOGALERIJA / Brioni Kup startao iz Pule: Pedesetak velebnih jedrilica punim jedrima zaplovilo put Brijuna

| Autor: Glas Istre


Devetnaesto izdanje regate Brioni kup, u organizaciji Jedriličarskog kluba Delfin, startalo je danas s Carinskog gata, a ići će kroz Fažanski kanal prema Rovinju i oko Brijunskog otočja.

U planu je zanimljiva ruta od 20-ak nautičkih milja Maxi jedrilicama i obiteljskim krstašima. Dosad je, vele, prijavljeno 50-ak jedrilica, dvije Maxi jedrilice, raceri i obiteljski krstaši.

Okupljanje je već počelo u petak, uz koncert grupe Techno VIkings za sve jedriličare i posjetitelje na obali.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

"Brioni kup je regatna manifestacija kojom se promovira jedrenje kao stil života, regatavanje kao duh koji imaju vrsni jedriličari sportaši, ali i entuzijasti rekreativci. Background nije isti kod natjecatelja kao ni jedrilice koje se voze na regati pa tako ni rezultati. Da bi poticali sportski duh i regatnu ravnopravnost, osim klase ORC, imamo i različite grupe kojima se valoriziraju slični brodovi - open cruising, racing, vintage jedrilice, a posebno će se valorizirati i dvojci i samci. Cilj Brioni kupa, koji se vozi pod sloganom manifestacije 'Pula pod jedrima', jest poticati regatnu masovnost, jačati zdravi sportski natjecateljski duh u kojem se jedriličari sportaši međusobno natječu sa sebi sličnima kao i rekreativci na krstašima, ali i živjeti kulturu jedrenja i regatavanja za sve generacije od 6 do 80 godina", kaže Sanja Vale Čupić, predsjednica Jedriličarskog kluba Delfin.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter