Jedinstveno događanje

Adris 44Cup u Rovinju najbolja REGATA U POVIJESTI KLASE

| Autor: Portal GlasIstre.hr
(Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)

(Goran ŠEBELIĆ/CROPIX)


Rovinj je za sve nas bila regata koju ćemo pamtiti cijeli život. Hrvatska je visoko postavila ljestvicu za sve ostale, poručio je predsjednik 44Cupa Chris Bake

 

Rovinj se u velikom stilu vratio na svjetsku kartu organizatora prestižnih jedriličarskih regata. Od 29. svibnja do 2. lipnja održan je prvi Adris 44Cup, jedinstveno sportsko, turističko i društveno događanje zbog kojeg su u Istru stigli najbolji svjetski jedriličari i poznate osobe svjetske celebrity scene. Ovim događanjem ujedno je svečano otvoren Grand Park Hotel Rovinj, kojim je Adris grupa dovršila uređenje zone Monte Mulini, a čime je Rovinj preoblikovan u jednu od najluksuznijih turističkih destinacija na Jadranu.

Pet zvjezdica

Uvjeti za jedrenje, nova ACI marina, neki od najboljih svjetskih jedriličara kao što su pobjednici America's Cupa Tom Slingsby i Ed Baird, bogat društveni život nakon uzbudljivih bitaka na moru, promenada oko otoka Svete Katarine te spektakularan koncert jednog od najpoznatijih svjetskih tenora Andree Bocellija samo su neki od brojnih detalja zbog kojih je Adris 44Cup prozvan regatom s pet zvjezdica i najprestižnijim ovogodišnjim jedriličarskim spektaklom na Jadranu.

- Rovinj je za sve nas bila regata koju ćemo pamtiti cijeli život. Zbog svih događaja koje su pratile ovo natjecanje četiri predivna dana u Hrvatskoj nazvao bih jedrenjem nove generacije. Regate nisu samo zbivanja na moru nego i druženje nakon toga, a Adris i Maistra su u tom dijelu odradili spektakularan posao. Za mene je ovo bila najbolja regata u klasi od njenog početka, a govorim to kao čovjek koji jedri u 44Cupu punih 13 godina. Visoko ste postavili ljestvicu za sve ostale. Jednako su oduševljeni i ostali vlasnici koji će među svojim poslovnim partnerima i prijateljima sa zadovoljstvom podijeliti priču o rovinjskom biseru. Slično razmišljaju i jedriličarske legende koji su najbolji influenceri za ovakvu vrstu turističke promocije, poručio je predsjednik 44Cupa Chris Bake.

Nakon devet održanih jedrenja u regati morskih jurilica koje je dizajnirao najuspješniji jedriličar u povijesti America's Cupa Russell Coutts slavila je posada jedrilice "Aleph" ispred posada "Charisme" i "Artemisa". Talijanski maestro Michele Ivaldi na francuskom brodu je kao taktičar odradio najbolji posao. U nadmudrivanjima najboljih svjetskih jedriličarskih majstora presudile su nijanse.

Zahtjevna regata

- Moram zahvaliti svima na sjajnoj regati. Tijekom karijere bio sam na brojnim mjestima diljem svijeta, ali količina pozitivnih emocija, strasti, gostoljubivosti i savršene organizacije u Rovinju me jednostavno oduševila, kao i pogled s mora na staru jezgru. Malo se gradova u svijetu može pohvaliti takvom vizurom. Adris 44Cup u rangu je s najboljim svjetskim regatama. Jedriličarski je bilo jako zahtjevno natjecanje zbog čestih promjena snage i brzine vjetra, istaknuo je Iain Percy, poznati britanski jedriličar koji je u karijeri osvojio dva olimpijska zlata.

Adris 44Cup samo je još jednom potvrdio da je Rovinj prepoznat kao idealna nautička i sportska destinacija kojoj se mnogobrojni sudionici najvećih svjetskih regata poput America’s Cupa ili Volvo Ocean Racea vrlo rado vraćaju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter