sedam dana, sedam kombinacija

Modna savjetnica i stilistica Alma Premerl Zoko Pronađite barem dvije boje koje vašem licu daju svježinu. Crna i bijela nisu boje!

Sezona je sniženja, sad je prilika da pronađete idealne odjevne predmete za proljeće. Na što se fokusirati? Jakna s resicama, veliki cvjetovi, jednostavne lepršave haljine s točkicama su komadi koji će dominirati ovog proljeća, kaže modna stilistica

| Autor: Ružica KORACA
Alma Premerl Zoko (Snimio Nikola Zoko)

Alma Premerl Zoko (Snimio Nikola Zoko)


Modna savjetnica i stilistica Alma Premerl Zoko, kako u šali voli reći, 46-godišnji puniji pješčani sat, već desetak godina svakodnevno savjetuje žene što odjenuti u posebnoj prilici. Njezino je osnovno modno pravilo da tijelo određuje to što ćemo odjenuti i da trendove treba uzimati i dozirati te prilagođavati vlastitoj osobnosti.

Alma Premerl Zoko

Potkrepljuje to praktičnim savjetima: žene građe tijela "jabuka" u fokus trebaju staviti svoje lijepe noge, "kruške" trebaju asimetričnim komadima prekriti bokove, kvadratni oblik ne smije zaboraviti remen u struku, a pješčani sat, što je i sama, treba modno eksperimentirati trendovima uživajući u mogućnosti transformacije. U kojoj i ona, kad pogledate njezinih sedam total lookova, uživa!

- Vjerovali ili ne, kada upoznajemo osobu, potrebno je samo trideset sekundi da se međusobno odmjerimo i stvorimo sliku osobnosti na osnovu vizualnog dojma. Odjeća je naša vizualna modna karta s kojom ne bi trebalo griješiti. Osobno poštujem tri osnovna pravila - biram odjeću koja je kvalitetna i krojena u skladu s mojim oblinama, od trendova uzimam ono što me zabavlja kad nosim i uživam u modnim transformacijama, kaže modna savjetnica.

Alma Premerl ZokoAlma Premerl Zoko

Posebnu strast pokazuje prema bojama i kombinacijama različitih printeva.

- Boje su pola obavljenog posla kad je odijevanje u pitanju. Odaberete li onu idealnu, manje ćete trebati make upa, nekako će se ispeglati bore i smanjiti tragovi umora. Kad je o uzorcima riječ, volim kombinirati i u svojim i u total lookovima brojnih žena koje modno savjetujem. Cvijeće i točkice, rasteri u crno-bijelom, ali i puno animal printa samo su neki spojevi koji su dobar izbor, kaže Alma Premerl Zoko.

Uvriježeno je pravilo da svakoj plavuši svoji crvena, da pruge šire, dodaju volumen tijela, a da su sitni cvjetići uzorak za starije.

Alma Premerl ZokoAlma Premerl Zoko

- Sve te modne teorije padaju u vodu kad ih prilagodite vlastitom tijelu. I sama sam plavuša, a crvenu ne nosim nikada, a željeni seksipil naglašavam bojom ciklame, koja u krugu boja izlazi iz crvenog spektra. Isto tako, pruge, koje su sinonim za mornarski look, ako su pravilne i šire od tri centimetra, optički sužavaju liniju tijela. Posebno imate li velika prsa, naglašava.

Svoje modne savjete svakodnevno plasira na adresi www.modniALMAnah.com, ali se bavi i individualnim savjetovanjem, na poziv dođe doma i stilizira vam ormar, pokazujući da se u svakom nalazi barem 50 modnih rješenja. Možda se u njemu nađe i odjeća s Alma Fashion potpisom, što je sinonim za hrvatski proizvod i odjeću dizajniranu u skladu sa svakim tijelom. Almi su u fokusu stvarne žene, uživa u tome da baš svakoj od nas pronađe idealno modno rješenje.

Alma Premerl Zoko

Sezona je sniženja, sad je prilika da pronađete idealne odjevne predmete za proljeće. Na što se fokusirati? Jakna s resicama, veliki cvjetovi, jednostavne lepršave haljine s točkicama su komadi koji će dominirati ovog proljeća. Po izboru modnih detalja prepoznaju se modni stilovi, tako da i najklasičnije klasičarke trebaju kvalitetnu ogrlicu ili dominantne naušnice. Kako kombinirati nakit? Ogrlicu uskladite s prstenom, a naušnice s narukvicama, otkriva naša sugovornica.

Alma Premerl Zoko

- Pronađite barem dvije boje koje vašem licu daju svježinu i ubacite u ormar nekoliko gornjih dijelova u različitim nijansama te boje. Crna i bijela nisu boje! Dekolte otkriva i više nego li mislite, primjerice godine koje se prvo vide na vratu i dekolteu! Imate li bore, prekrijte ih - prozirnim tkaninama! Odijevajte se uvijek u skladu s godinama, to što stanete u poderane traperice svoje kćeri, ne znači da je to idealan odjevni predmet za vas. Nosite svoje godine dostojanstveno, a stil elegantno i samosvjesno, poručuje Alma Premerl Zoko. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter