RENOMIRANA PULSKA DIZAJNERICA

Ivana Tomić u novoj kolekciji povezuje arhitekturu i modu: KADA SE SANJARENJE PRETVORI U STVARNOST

"Smatram da su moda i arhitektura oduvijek usko povezane. Obje propituju formu, estetiku i strukturu te dijele slične koncepte i teorije temeljene na vizualnom izričaju. Prevedemo li to na svakodnevni jezik, čovjek živi u svojoj odjeći na isti način kao što živi u vlastitoj kući, te mu je potrebna udobnost, funkcionalnost, sigurnost, ali i estetika", istaknula je Ivana Tomić

| Autor: Lara BAGAR


"Kuće su izgrađene da u njima živimo, a ne samo da im se divimo", davno je konstatirao Francis Bacon. Isto je s modom i to onom unikatnom, održivom i lokalnom kao novom paradigmom ekonomije, ali i stila života.

Ona je stvorena da u njoj živimo, a ne da joj se divimo ili možda bolje ona je napravljena da se u njoj divimo životu i uživamo u njegovim fragmentima. Moda i arhitektura - okosnica su najnovije kolekcije za jesen/zimu 2021./2022. jedne od ponajboljih hrvatskih dizajnerskih imena - Puljanke Ivana Tomić.

- Smatram da su moda i arhitektura oduvijek usko povezane. Obje propituju formu, estetiku i strukturu te dijele slične koncepte i teorije temeljene na vizualnom izričaju. Prevedemo li to na svakodnevni jezik, čovjek živi u svojoj odjeći na isti način kao što živi u vlastitoj kući, te mu je potrebna udobnost, funkcionalnost, sigurnost, ali i estetika, istaknula je Ivana Tomić.

Ručno oslikane tkanine

Bogata kolekcija sazdana od 26 ekskluzivnih komada dio je najnovije zimske modne priče znakovitog naziva REVERIE, što je francuski termin za sanjarenje tj. stanje ugodnog lutanja i prebiranja vlastitim mislima. Upravo ta sanjiva i poetična atmosfera, toliko bliska svakom kreativnom procesu, jasno je vidljiva u cijeloj kolekciji, od same ideje kroz svaki pojedini segment realizacije. Rezultat - upečatljiva i atmosferična kolekcija inspirirana modernom arhitekturom i apstraktnom umjetnosti.

Nova kolekcija Ivane Tomić

Prožimanje mode i arhitekture u novoj kolekciji dizajnerica iskazuje kroz proces manipulacije tekstila s ciljem dobivanja trodimenzionalnog arhitektonskog izgleda, korištenjem naglašenih i pretjeranih proporcija, upotrebom geometrijskih oblika, te samim izborom modne scenografije.

Nova kolekcija Ivane Tomić

I novom kolekcijom Ivana Tomić i dalje ostaje vjerna konceptu održive mode, ovaj put nadograđujući sada već tradicionalan princip korištenja "deadstocka". Naime, prilikom stvaranja kolekcije, jednobojne komade "deadstock" tkanine dizajnerica je ručno oslikala apstraktnim potezima kista s ciljem stvaranja vlastitog uzorka, te tako dodatno osvježila i obogatila klasične materijale.

Majstorski kaputi

Najjači moment najnovije kolekcije svakako su bogati i dojmljivi kaputi u plavoj, crno/plavoj i zagasito crvenoj boji koje dizajnerica kombinira sa suknjama i tunikama asimetričnog kroja, te večernjim haljinama s daškom glamoura.

Nova kolekcija Ivane Tomić

Limitirana kolekcija dostupna je i putem webshopa, dok je većinu komada moguće izraditi po narudžbi čime dizajnerica još jednom naglašava duh održive mode.

Fotografije kolekcije i bajkovita video-kampanja REVERIE https://vimeo.com/636966780 nastali su u prekrasnoj kući za odmor u Orihima, impresivnom spoju moderne arhitekture (djelo arhitektonskog studia Triptih) i snenog seoskog ugođaja.

REVERIE fall/winter 2021/22 from Ivana Tomic on Vimeo.

Model Lea Mikša zaštitno je lice Reverie, make up potpisuje Sabrina Lučev, a za frizure je zaslužan Frizerski salon Artistic. U kreiranju lookbooka i videa, uz samu dizajnericu sudjelovao je i Allen spon videography, dok Croative House potpisuje produkciju i kreativnu direkciju.

Nova kolekcija Ivane TomićNova kolekcija Ivane TomićNova kolekcija Ivane Tomić

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini