MAJDA JAŠAREVIĆ IZ ROVINJA

MAJDIN JASH NAKIT PROPUTOVAO SVIJET: Inspiracija su i nonićeve masline i alat, dezen na kušinu, merkat...



Obožavam vidjeti na ženama tu hrabrost da istaknu neki komad nakita koji se ne bi svatko usudio pokazati. Svatko od nas ima drugačije poimanje izraza izvan okvira, za mene su to svakako naušnice prepune boja, uzoraka i različitih materijala, kaže Majda

Dvadesettrogodišnja Majda Jašarević svoju je kreativnost pretvorila u biznis. Ova mlada Rovinjka počela je s izrađivanjem nakita po svom ukusu, a nakon brojnih pozitivnih komentara i oduševljenja prijatelja, odlučuje otvoriti i vlastitu Facebook stranicu "Jash creations". Njezin je nakit danas vrlo tražen, a za njime luduju poznate ličnosti i Instagram blogerice.

- Oduvijek je u meni prštala kreativnost i u svakom životnom razdoblju bavila sam se drugom granom likovne umjetnosti. Kao osnovnoškolka i srednjoškolka na mnogim sam likovnim natječajima ostvarila iznimne uspjehe, na natjecanjima diljem Hrvatske, govori Majda.

Prvi set perlica

S rukotvorinama je počela također od rane dobi, izrađivala je predmete od različitih materijala.

- Sjećam se kada mi je mama kupila prvi set perlica. Ajme, koje oduševljenje - sjajne, velike, male, šarene... Počela sam izrađivati nakit za sebe, jer ono što sam ja htjela nisam mogla pronaći nigdje i to me frustriralo.

Nakon što bi ideje podijelila s prijateljima i obitelji, nailazila je ne samo na njihovo oduševljenje, već na konstantne komentare poput: E, baš to i ja tražim! Shvatila je da bi zapravo mnogo cura htjelo nositi takvo što, samo kada bi imale gdje kupiti, stoga je Majda odlučila svoju radost podijeliti s drugima.

- Prvo sam krenula izrađivati za svoje najbliže, a onda su me natjerali da otvorim stranice na društvenim mrežama i tu se moj uspjeh zakotrljao. U početku je bilo teško jer u moru kreativnih ljudi i različitih ideja teško je ostati zamijećen i progurati se pored velikih riba. Ali svaka prepreka i spoticanje prilika je da pokušaš mudrije. Uz puno truda i vremena dolaze i odlični rezultati, s oduševljenjem kaže Majda.

A da su se trud i vrijeme uloženo u ovaj projekt u konačnici zaista isplatili, vidljivo je po reakcijama zadovoljnih kupaca Jash nakita. Nakit ove mlade umjetnice proputovao je cijeli svijet. Naručivali su ga iz Portugala, Rusije, Švedske, Amerike, Brazila, Bjelorusije, Engleske, Italije, Njemačke, Slovenije, BiH, Srbije i još mnogih drugih zemalja. Osim toga, nakit nose hrvatske blogerice, glumice i pjevačice.

- Nezamislivo mi je kako s ljudima koje sam gledala na televizijskim ekranima i čitala o njima u novinama sada sklapam poslovnu suradnju, a prije svega velika prijateljstva, komentira vlasnica Jash nakita. (Aleta BRATTONI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter