ŽENA, TRUDNOĆA I POROD

VIDEO/Što je doula? Puljanke uglavnom ne znaju njenu ulogu. Svi koji to žele saznati večeras mogu pratiti LIVE STREAMING JEDNE OD NAJPOPULARNIJIH DOULA U REGIJI

| Autor: Ružica KORACA
(Ilustracija Pixabay)

(Ilustracija Pixabay)


Na ovo i brojna pitanja vezana da doulu saznati ćete večeras na facebook stranici Mirjane Gnjatić u kojem će joj sr pridružiti psihologinja, doula i autorica knjige Priče o rađanju Jelena Gazibara iz Pule.

Anketa koju smo napravili među Puljankama pokazala nam je da većina ne zna sto je doula i kako ona ženama može pomoći u pripremi, porodu, ali i nakon poroda.

Doule su tu da ženama pomognu da se lakše porode – da ih osnaže, inspiriraju i opuste. Krase ih smirenost, toplina i osjećajnost.

Mirjana Gnjatić je jedna od prvih doula u Srbiji. Ona vjeruje u ženu i moć rađanja i ima veliko iskustvo koje je stekla kroz obuke i rad sa ženama na porođaju.

- Ona sluša što žena priča o sebi, svojoj trudnoći, nadolazećem porođaju, pružajući joj emotivnu podršku i ohrabrenje. Doula pomaže ženi da dođe do pravih, relevantnih i najnovijih informacija kada su trudnoća i porođaj u pitanju, kako bi osnažena napravila pravi izbor u vezi svog porođaja i majčinstva. Ona ne savjetuje ženu niti donosi bilo kakve odluke umjesto njem ističe Mirjana Gnjatić za portal zdrava & prava.

Mirjana Gnjatić i Puljanka Jelena Gazibara večeras će od 20.30 će uživo govoriti o tome zašto nas porođajne priče drugih žena privlače, što iz njih možemo naučiti u sebi, kako da ih koristimo kao pripremu za porođaj.

Jelena će ispričati i svoju priču kako je kod kuće radila svoju kćerku, te za što joj je rađanje dalo snagu.

Priključite se razgovoru večeras u 20.30 sati putem live streaminga na Facebooku profilu Mirjane Gnjatić i budite aktivne sudionice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater