VIDEO

PENTAGON SLUŽBENO OBJAVIO TRI SNIMKE NLO-a: U pozadini se čuju reakcije američkih vojnika 

| Autor: Glas Istre
Foto: Pentagon

Foto: Pentagon


Američki Pentagon službeno objavio tri videa koji prikazuju "neidentificirane zračne fenomene", a koje je prethodno objavila jedna privatna tvrtka, piše Jutarnji list.

Na videima se naočigled može vidjeti kako se neidentificirani leteći objekti kreću dok ih se snima infracrvenim kamerama.

Dva od tri videa sadržavaju i reakcije američkih vojnika koji se čude kako se objekti brzo kreću. Može se čuti da jedan od glasova nagađa da je riječ o dronovima.

Američka je mornarica u rujnu prošle godine potvrdila autentičnost videa koje je snimila.

"Objavljujemo ih sada kako bismo raščistili zablude o tome jesu li snimke koje kruže autentične ili ne te ima li ih još", rekla je glasnogovornica Pentagona Sue Gough. "Nakon temeljite revizije, Ministarstvo obrane odlučilo je da službeno objavljivanje ovih videa koji se ne smatraju tajnima ne otkriva nikakve osjetljive mogućnosti ili sustave te ne ometa naredne istrage ulaza neidentificiranih zračnih fenomena u vojni zračni prostor."

Mornarica sada ima formalne upute za prijavljivanje svih neidentificirani letećih objekata.

Mornaričini su videi prvi puta objavljeni između prosinca 2017. godine i ožujka 2018., a objavila ih je tvrtka "Prema zvijezdama... Akademija umjetnosti i znanosti" (originalno To the Stars... Academy of Arts & Sciences; skraćeno TTSA ) čiji je suosnivač bivši gitarist pop punk grupe Blink-182 Tom DeLonge. Tvrtka kaže da se bavi proučavanjem informacija o neidentificiranim zračnim fenomenima.

Jedan od pilota koji je 2004. godine vidio jedan od spomenutih neidentificiranih objekata rekao je 2017. za CNN da se taj objekt kretao na neobjašnjiv način.

Pentagon je prethodno u sklopu u međuvremenu ugašenog tajnog programa koji je pokrenut na inicijativu senatora Harryja Reida iz savezne države Nevade proučavao snimke zračnih susreta s nepoznatim predmetima. Program je pokrenut 2007. godine i okončan 2012. godine jer je Pentagon procijenio da bi se taj novac mogao potrošiti na prioritetnije programe.

Bivši voditelj tajnog program Luis Elizondo CNN-u je 2017. godine rekao da on vjeruje da postoje "snažni dokazi da nismo sami".

Reid je u ponedjeljak na Twitteru objavio da mu je drago što je Pentagon službeno objavio video, ali da se time samo 'zagrebala površina' dostupnih materijala i istraživačkih radova. "SAD mora na ozbiljan znanstveni način proučiti potencijalne implikacije koje ovo ima za nacionalnu sigurnost", dodao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater