PONOVO OZBILJNA TEMA

U OČEKIVANJU PENTAGONOVOG IZVJEŠĆA O NLO-ima: "Bilo da se to dogodi za 10 dana ili 10 godina, potvrda postojanja izvanzemaljskog života dolazi"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Gotovo 75 godina nakon slučaja Roswell, NLO-i su ponovno postali tema javne politike. Najava da će Pentagon uskoro objaviti izvješće o aktivnostima Programa identifikacije napredne zračne prijetnje potaknula je veliki interes javnosti, a tome su još pridonijele i tvrdnje bivšeg direktora tog programa Luisa Elizonda, piše The Guardian, a prenosi Jutarnji list

- Prilično smo uvjereni da imamo posla s tehnologijom koja je nekoliko generacija ispred onoga što smatramo tehnologijom sljedeće generacije, kazao je ranije ovog mjeseca Elizondo za Washington Post. 

Najava Pentagonovog izvješća o NLO-ima izazvala je i određene prijepore u NLO-krugovima posljednjih tjedana. 

Garyja Heseltina, istraživača i bivšeg policijskog detektiva iz Holmfirtha, skoro otkrivanje izvješća ohrabrilo je da pokrene Međunarodnu koaliciju za vanzemaljska istraživanja kako bi koordinirao globalni odgovor na izvješće.

- Bilo da se to dogodi za 10 dana ili 10 godina, potvrda postojanja izvanzemaljskog života dolazi i to će izazvati veliki šok - kazao je. 

Helstien se susreo s Elizondom ususret pokretanja svoje međunarodne koalicije, te kazao da mu je bivši direktor Pentagonovog programa iskazao podršku. 

- Elizondo je puno puta rekao da je na videima visoke rezolucije vidio neidentificirane leteće objekte koje su snimili piloti američke ratne mornarice. Gdje su ti videi? Želim vidjeti glavne osobe kako vrše pritisak na Vladu da sve to objavi. Ako se nema što sakriti, u čemu je onda problem?, pita se Helstein. 

Drugi stručnjaci su ipak oprezniji. Steve Mera, vlasnik i direktor "Phenomena Magazine", najčitanijeg magazina o NLO-ima u Velikoj Britaniji, poziva na oprez te očekuje da izvješće neće imati znatniji utjecaj od teksta New York Timesa iz prosinca 2017., koji je izazvao navalu uzbuđenja, ali nije ponudio nikakve konkretnije dokaze o postojanju NLO-a.

- Ne mislim da ćemo dobiti bilo kakve odgovore na pitanja već da će izvješće Pentagona utvrditi činjenicu da se radi o stvarnim stvarima koje postoje i koje više nisu predmet sprdnje, kazao je Mera.

Doktor David Clarke,  glavni istraživač sa sveučilišta Sheffield Hallam i suosnivač Centra za suvremene legende, tvrdi da će kod šire zajednice koja očekuje da će izvještaj potvrditi sve njihove unaprijed stvorene ideje o vanzemaljcima koji nas posjećuju u letećim tanjurima izazvati razočaranje. 

- NLO-i su zapravo samo moderna manifestacija te želje da postoji viša sila, tvrdi Clarke. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini