IVA KREATIVA

VIDEO / KREATIVNI KUTAK: Napravite sami svoje božićne zvijezde od papira

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto: Iva Kreativa Facebook)

(Foto: Iva Kreativa Facebook)


Iva Kuzmanović, poznatija pod pseudonimom Iva Kreativa, snimila je video koji će biti zanimljiv svim kreativcima - a to je kako da sami napravite božićne zvijezde od papira.

Evo kako ide postupak i sve što vam treba - a samu izradu možete pogledati i u videu.

Veličina papira za zvijezde:

38x38 cm velika

20x20cm srednja

10x10 cm mala

U videu je prikaz srednje zvijezde dimenzija 20x20 cm.

za srednju zvijezdu potrebna su 4 papira veličine 20x20 cm

presaviti 4 papir u "harmoniku",

pa presaviti na pola i zalijepiti s vanjske strane svih 4 "harmonika" papira, na kraju odrezati krajeve da dobijete oblik koji želite, okrugli ili špic, ove su rezane u špic. sami formirate željeni oblik.

Iva Kreativa navodi da je koristila sam papir za pečenje koji se koristi kod pečenja kolača, a koji se može kupiti u svakom dućanu.

"Što se tiče velike zvijezde papir je dimenzija 38x38 cm, koristila sam tri papira i isti postupak kao što sam gore napisala", piše Iva Kreativa, koja napominje: "Potrebno je ostaviti da se ljepilo dobro osuši (nekoliko sati), ako vidite da se u sredini razdvaja, potrebno je zalijepiti i staviti štipaljke".

Sredinu zvijezde ukrasiti perlicom po želji.

"Za male zvijezde koristila sam 4 papira veličine 10x10 cm i isti postupak. Možete kao i ja kombinirati veliku i srednju u sredini ili

srednju/malu... ja sam napravila raznih varijanti, kada jednom krenete, kombinacije će vam same dolaziti…Ja sam kombinirala   i planirala unaprijed gdje ću stavljati zvijezde, tako da - zvijezde koje sam objesila na flaksu (udica) napravila sam obostrano jer izgledaju efektnije", pojašnjava Iva Kreativa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter