USUSRET BLAGDANIMA

LABIN U BLAGDANSKOM RUHU: Iako je ova godina promijenila naše živote, nitko neće oduzeti uživanje u duhu Božića i ushitu Nove godine

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Dani u kalendaru primiču se, reći će mnogi, najljepšem mjesecu u godini, Božiću i Novoj godini. Ali ova 2020. godina koja izmiče, naučila nas je da je svaki dan lijep na svoj način, kao i svaki trenutak u danu.

Godina je to koja je u mnogo čemu promijenila naše živote, i u kojoj su riječi "distanca, ostani doma, budimo odgovorni, epidemija, pandemija" postale ključni dio naše komunikacije.

I danas, u očekivanju novih epidemioloških mjera, Grad Labin nastoji bar u nekoj mjeri, ili ono što doista može, a da ostanemo sigurni i zdravi, dati svojim građanima bar djelić božićnog i blagdanskog uređenja našeg grada.

Malo blagdanskog blještavila i svjetlucavosti lampica u gradu svima će dobro doći. Svjedočimo ovih dana da se postavljaju svjetlosne dekoracije i ukrasi, kojima će biti okićeni, kao i ranijih godina kružni tokovi, Ulica Zelenice i mjesto Rabac.

Labinska starogradska ljepotica, kula Torion prošle je godine osvanula s novim blagdanskim plaštom, a od ove godine zasjati će i novi svjetleći umjetni bor visok šest metara, kojeg su zajednički nabavili Grad Labin i gradske tvrtke. "Iako će koronavirus definitivno utjecati na blagdane kakve smo nekada poznavali i pripremali, duh Božića i ushit Nove godine nitko nam neće oduzeti", poručuje labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter