U ORGANIZACIJI UDRUGE MEDULINART

VELIKA HUMANITARNA AUKCIJA ZA SIGURNU KUĆU ISTRA: Kupnjom gotovo 200 radova i usluga kreativaca i umjetnika, pomažete rad ovog utočišta za žrtve obiteljskog nasilja

Osim prikupljanja sredstava za rad Sigurne kuće Istra, koja se brine za žrtve obiteljskog nasilja, Udruga MedulinArt kroz ovu tradicionalnu humanitarnu akciju ukazuje na važnost osvještavanja ovog problema o kojemu se rijetko javno progovara

| Autor: Tea TIDIĆ
Plakat humanitarne virtualne aukcije Udruge MedulinArt za Sigurnu kuću Istra 2021.

Plakat humanitarne virtualne aukcije Udruge MedulinArt za Sigurnu kuću Istra 2021.


Udruga MedulinArt šestu godinu za redom organizira humanitarnu akciju kojom se prikupljaju sredstva za rad Sigurne kuće Istra, institucije koja pruža pomoć i podršku ženama žrtvama obiteljskog nasilja i njihovoj djeci.

Prijašnjih godina humanitarna akcija je predstavljena kroz izložbe, revije i uz glazbeni program, no zbog situacije s pandemijom Udruga MedulinArt odlučila se ove godine za virtualnu aukciju, koja se održava na Facebook stranici MedulinArta .

Osim prikupljanja sredstava za rad Sigurne kuće Istra, koja se brine za žrtve obiteljskog nasilja, Udruga MedulinArt kroz ovu tradicionalnu humanitarnu akciju ukazuje na važnost osvještavanja ovog problema o kojemu se rijetko javno progovara.

Za nasilje nema opravdanja

Sigurna kuća Istra je organizacija koja pruža pomoć i podršku ženama žrtvama obiteljskog nasilja i njihovoj djeci. Unutar organizacije rade isključivo žene koje pomažu ženama u nevolji.

- Naša osnovna uvjerenja su da za nasilje nema opravdanja, nasilnik je odgovoran za nasilje i nasilje u obitelji je kažnjivo djelo. Smatramo da i žene mogu biti nasilne a muškarci žrtve nasilja. No, statistike su ipak porazne za žene i naš rad je usmjeren upravo na pomoć ženama. Svaku treću ženu na svijetu, i njihovu djecu, pogađa obiteljsko nasilje, te to nije osobni, već društveni problem. Ukoliko ste Vi ili Vaša djeca žrtve obiteljskog nasilja imate pravo na svu moguću pomoć, poručuju iz Sigurne kuće Istra.

Na ovogodišnjoj virtualnoj aukciji Udruge MedulinArt može se licitirati za 200-tinjak radova i usluga koje su donirali brojni kreativci i umjetnici, a sav prihod prikupljen na aukciji namijenjen je za rad Sigurne kuće Istra.

Kako sudjelovati

Kako funkcionira ova humanitarna virtualna aukcija, pojašnjavaju nam organizatori:

- U albumu na Facebook stranici Udruge MedulinArt su radovi i usluge donatora za koje se može licitirati. Aukcija traje od 28. svibnja do 6. lipnja 2021. u 21 sat. Zadnja ponuda/komentar u 20.59 je konačna. Naknadne ponude se neće uzimati u obzir.

Prva minimalna ponuda može biti početna cijena koja je navedena a zatim svaka nakon nje ponuda mora biti veća minimalno 5 kuna od prethodne ponude.

Molimo vas da aukciji pristupite ozbiljno i ne nudite veću ponudu ukoliko niste spremni po završetku aukcije uplatiti svotu na račun. Sredstva ćete uplatiti nakon završetka aukcije na posebno otvoren račun za ovu akciju, a ukoliko želite samostalno uplatiti, možete to učiniti na IBAN: HR5123400091511134763, poručuju iz Udruge MedulinArt.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater