KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pašta s cherry rajčicama

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Kao i svaki dobar ljetni recept i ova pašta s cherry rajčicom započinje sezonskim proizvodima. Ovdje to znači puno i puno cherry rajčica. Upotrijebite što više vrsta koje vam dođu u ruke. Bilo koja boja ili oblik će raditi – što više, to veselije! 

Napola ćete skuhati u lagani umak od češnjaka. Zatim ćete dodati ostatak u posljednjih nekoliko minuta kuhanja. Na taj će način i dalje biti sretni i veseli dok jedete i uživate u okusima ljeta. Dobar tek!

Sastojci:

340 g tjestenine

ekstra djevičansko maslinovo ulje za podlijevanje

3 režnja češnjaka, narezana

1200 g cherry rajčice, podijeljene

2 ½ žlice kapara

2 žličice limunove korice

1 žličica balzamičnog octa

1 žličica morske soli

¼ do ½ žličice pahuljica crvene paprike

Svježe mljeveni crni papar

1½ šalice svježeg bosiljka

¼ šalice parmezana ili veganskog parmezana, po izboru

Upute

Tjesteninu skuhajte u velikom loncu kipuće slane vode prema uputama na pakiranju ili dok ne bude al dente. Ocijedite i prelijte s malo maslinovog ulja da se spriječi lijepljenje. 

U velikoj, dubokoj tavi zagrijte ulje na srednje niskoj temperaturi. Dodajte češnjak i kuhajte 1 minutu miješajući dok ne postane mekan i mirisan. Dodajte polovicu rajčice zajedno s kaparima, koricu limuna, ocat, sol, pahuljice crvene paprike i nekoliko zrna papra. Ako se ulje počne pržiti tijekom kuhanja, smanjite vatru prema potrebi. Kuhajte 8 minuta, često miješajući, dok se rajčice ne raspadnu i puste sokove. 

Dodajte preostale rajčice, promiješajte i kuhajte 2-4 minute ili dok drugi dodatak rajčice tek počne pucati. Dodajte tjesteninu i promiješajte da se sjedini. Kuhajte još 1-2 minute ili dok tjestenina ne bude premazana umakom i zagrijana. 

Umiješajte bosiljak i sir, ako ga koristite. Začinite po želji i poslužite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter