Ilustracija
Puno je varijacija recepata za izradu likera od višanja - višnjevače. Isto tako mogu se kombinirati različite arome ili staviti samo višnje, šećer i rakiju.
Predlažemo recept koji odiše mirisima doma ispunjenim klinčićima i cimetom. Obogaćenom okusu standardnog višnjevaca svakako će doprinijeti cimet.
Nakon što pripremite liker, ostat će vam višnje. Nemojte ih bacati, iskoristite ih u kolačima ili za izradu sladoleda.
Sastojci:
2 kg višanja s košticama bez peteljke
1 kg šećera
4 vanilin šećera
1 narezani limun
1 štapić cimeta
10 - 15 cijelih klinčića
1, 5 l rakije
Narežite limun na komade. U veliku teglu sa što širim grlom redajte višnje, šećer, vanilin šećer, limun, cimet, klinčiće te zalijte rakijom. Sve sastojke lagano promiješajte.
Staklenku zatvorite poklopcem te ju ostavite na suncu 6 tjedana uz povremeno miješanje (protresanje). Nakon tog procijedite liker i ulijte u čiste boce.