KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Liker od višanja - višnjevača

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Puno je varijacija recepata za izradu likera od višanja - višnjevače. Isto tako mogu se kombinirati različite arome ili staviti samo višnje, šećer i rakiju.

Predlažemo recept koji odiše mirisima doma ispunjenim klinčićima i cimetom. Obogaćenom okusu standardnog višnjevaca svakako će doprinijeti cimet.

Nakon što pripremite liker, ostat će vam višnje. Nemojte ih bacati, iskoristite ih u kolačima ili za izradu sladoleda.

Sastojci:

2 kg višanja s košticama bez peteljke

1 kg šećera

4 vanilin šećera

1 narezani limun

1 štapić cimeta

10 - 15 cijelih klinčića

1, 5 l rakije

Narežite limun  na komade. U veliku teglu sa što širim grlom redajte višnje, šećer, vanilin šećer, limun, cimet, klinčiće te zalijte rakijom. Sve sastojke lagano promiješajte.

Staklenku zatvorite poklopcem te ju ostavite na suncu 6 tjedana uz povremeno miješanje (protresanje). Nakon tog procijedite liker i ulijte u čiste boce.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini