KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Junetina na malo drugačiji način

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Sastojci:
  • 600g junećeg buta
  • 30g maslaca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 100g suhih šljiva bez koštica
  • 80g korijena celera
  • 2 mrkve
  • 1 glavica luka
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
  • Sol po ukusu
  • Papar po ukusu
  • Voda po potrebi
Priprema:

Suhe šljive i korijen celera narežite na manje komade, luk nasjeckajte na ploške, a mrkvu naribajte. 

Juneće odreske prekrijte plastičnom folijom pa batom istucite s obje strane. Začinite po ukusu sa soli i paprom.

U tavu stavite maslac i 2 žlice maslinovog ulja i pustite da se zagrije. Zapecite meso s obje strane dok ne porumeni. Izvadite na tanjur i prekrijte ga folijom. 

U istu tavu dodajte žlicu maslinovog ulja, pustite da se zagrije pa ubacite luk, mrkvu i korijen celera. Pecite dok se povrće lagano ne karamelizira pa ubacite i suhe šljive. Vratite meso u tavu, pirjajte dolijevajući vodom, po potrebi, dok meso i povrće ne omekša. 

Odreske izvadite i stavite na topli tanjur, a povrće i suhe šljive s vodom prebacite u posudu i usitnite štapnim mikserom. Dobiveni umak vratite u tavu, dodajte vino i vodu po želji, ovisno o gustoći umaka. Vratite i odreske u tavu te ih kuhajte još otprilike 10 do 15 minuta. Umiješajte peršin i sklonite s vatre.

Juneće odreske poslužite uz široke rezance ili pire krumpir. 

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini