NASSFELD

Povoljna pozicija i moderna infrastruktura donijeli su niz priznanja NA 110 KILOMETARA STAZA O SNIJEGU "BRINE" 350 SNJEŽNIH TOPOVA

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ

Jedno je od Top 10 skijaških područja Austrije, odlično spremljenim plavim, crvenim i crnim stazama - i to cijelu sezonu, a u ovoj iznimnoj mikroklimi snijeg je i čest gost

 

"Najviše snijega u Austriji - siguran snijeg na Nassfeldu!" Gotovo da zvuči kao slogan za privlačenje ljubitelja snijega i skijanja, ali to je zapravo ono što karakterizira ovo austrijsko skijalište, jedno od Top10 skijaških područja Austrije koje se s pravom diči austrijskom udobnosti i talijanskoj "la dolce viti". Naime, 110 kilometara skijaških staza u cijelosti je pokriveno snježnim topovima, pa čak niti proljetno vrijeme usred zime ovdje ne može naštetiti zimskom turizmu. 

Skijalište za poznavatelje užitka

Bogat i raznovrstan teren povest će svakog skijaša na put po odlično spremljenim plavim, crvenim i crnim stazama - i to cijelu sezonu! U ovoj iznimnoj mikroklimi snijeg je, doduše, čest gost, ali ukoliko izostane, uskaču snježni topovi, njih čak 350. Povoljna pozicija i moderna infrastruktura donijeli su Nassfeldu više priznanja. Skiresort.de dodijelio je skijaškom području Nassfeld u okviru svog testnog izvještaja od 2014. godine čak 15 odlikovanja. Nassfeld je osim toga izabran za pobjednika u kategoriji "ponuda smještajnih kapaciteta direktno na stazi i blizu žičara". Portal Skilike.com je između studenog 2014. i veljače 2016. testirao austrijska skijališta, s tim da su ispitanici ocjenjivali skijalište bodovnim sustavom. Nassfeldu su uz ocjenu "Najbolje obiteljsko skijalište 2016." i "Pobjednik odnosa cijene i usluge 2016." dodijeljene još tri sjajne nagrade. U 2015 godini Nassfeld je od strane zaljubljenika skijanja portala Snow-Onlilne.de prepoznat kao jedno od najboljih skijališta.

U prosjeku na Nassfeldu tijekom zime padne 7 do 8 metara snijega. Također, obasjava ga mnogo sunčanih sati (100 više u odnosu na sjeverne Alpe). A sve to zahvaljujući osobitoj mikroklimi!

Za jakog utjecaja Genovske ciklone koja na Karnskim Alpama nanese metre snježnih padalina, koruški Nassfeld označen je kao "snježna rupa" istočnih Alpi.

- Nedavno sam sa prijateljima bila na vikend-skijanju u skijaškom području Nassfedl-Pressegger See. Predivno sunčano vrijeme pratilo nas je cijeli vikend, a 110 kilometara staza koje smo sve prošli, bile su u izvanrednom stanju, dojmovi su skijaša. 

Krenimo na stazu!

Široke staze, mnogo sunčanih sati, kulinarske delicije, opuštanje i wellness ponuda - ovako su ljubitelji skijanja opisali savršen skijaški odmor. No, krenimo na stazu! "Nice surprise" dočekat će sve ambiciozne carvere na svakom uglu. Već na blagajni obradovat će ih malom pažnjom, koja će im zasigurno uljepšati početak dana. Pristigle na vrh, dočekat će nevjerojatan pogled, planinska panorama alpskog juga koja ostavlja bez daha i one najiskusnije skijaše.

Međutim, tu su mala iznenađenja koja čine boravak u Nassfeldu tako posebnim. Na dvije Skimovie trkače staze ide se stopama elite svjetskog kupa, ovdje se održava i utrka "Pobijedi skijaškog asa“ - najduža skijaška utrka na svijetu, dok sistem kamera prati skijaše i snima cijeli lauf. Skijaši se kreću cijeli dan po sunčanim stazama, a pri Nassfeld kinu čeka ih najljepša panoramska fotografija godišnjeg odmora. "Klasici" poput Snowpark i Freeride Areas naravno ovdje također ne nedostaju. A nakon svakog napornog skijaškog dana na odmor "pozivaju" 26 skijaške kolibe na Après Ski.

Za sve one koji ne žele skijati postoji sanjkalište, mogu se odvažiti na skijaško trčanje, skijaške ture, pješačenje u krpljama ili druge avanture. Postoje ovdje i tereni za freeriding, snowpark, staze "Ski-Movie" te sadržaji za djecu, tri sigurna dječja terena za vježbanje, BOBO® Miniclub i skijaški vrtići, specijalni dječji hoteli, jednostavno rečeno - dopustite da vas iznenade!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom