PREDNOST ILI NE

Je li visina vašeg ljubavnog partnera važna za opstanak veze? Evo šta kaže istraživanje

| Autor: Glas Istre
Unsplash

UnsplashJeste li se ikad zapitali jesu li centimetri bitni za opstanak veze? Pri tome ne mislimo na one centimetre koji su vama možda pali na pamet već o visini ljubavnih partnera. Naime, prema jednoj sudiji razlika u visini je, navodno, itekako važna.

Čini se da visina u vezi ima puno veću važnost od onoga što smo mislili. Parovi, u kojima je muškarac znatno viši od žene, navodno su sretniji, prenosi Novi list.

Do ovog zaključka je došlo jedno istraživanje provedeno na Konkuk Sveučilištu u Seoulu. Znanstvenici su istražili podatke od preko 8.000 žena koje su bile u ljubavnom odnosu. Nakon analiziranja došli su do jednog zaključka – što je muškarac viši, to je žena sretnija.Stručnjaci objašnjavaju kako su viši muškarci zadovoljniji sa svojim životom i imaju više životnog iskustva te partnericama ulijevaju više povjerenja. Ujedno su oni bili i uspješniji na poslu.

Studija je povukla paralelu prema ljubavnom odnosu zaključila da muškarci koji su mnogo toga postigli na poslu te dobro zarađuju imaju prednost i čine žene sretnijima. 


Uz to su naglasili kako su visoki muškarci fizički aktivniji te s time fizički atraktivniji. Naravno, istaknuli su da nije visina jedini faktor koji pozitivno utječe na ljubavni odnos, ali svakako je prednost. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini