MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

Interaktivni program u Muzeju suvremene umjetnosti Istre. ZUMBA ZA NAJMLAĐE UZ KREATIVNOST I DOBRO RASPOLOŽENJE

Djeca su mogla naučiti što je to zumba, zašto je korisna za zdravlje, a budući da se sve to održavalo u muzejskom prostoru, mogli su i naučiti osnovne pojmove likovne i vizualne umjetnosti te što je to muzejski postav

| Autor: Vanesa BEGIĆ


U povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, u pulskom Muzeju suvremene umjetnosti Istre plesala se zumba.

Naime, ovaj muzejski prostor tijekom cijelog svibnja kroz sadržajno-prezentacijsku interakciju donosi niz različitih i dinamičnih programa.

U subotu je zahvaljujući pulskom Studiju Upbeat i Marini Lorencin održana prezentacija programa Zumba® fitness, a u srijedu ujutro, na sam Međunarodni dan muzeja Zumba® kids uz Veru Maretić.

Djeca su mogla naučiti što je to zumba, zašto je korisna za zdravlje, a budući da se sve to održavalo u muzejskom prostoru, mogli su i naučiti osnovne pojmove likovne i vizualne umjetnosti te što je to muzejski postav.

Vera Maretić predstavila je kako zumba može biti zanimljiva i zabavna najmlađima. Djeci će ovaj susret s muzejom biti poseban i zapamćen - jer je muzej postalo mjesto za rekreaciju, za ples.

U ovome prostoru do 12. lipnja otvorena je izložba čiji postav uključuje umjetnine iz muzejskih zbirki (video-radove/instalacije i objekte) te odabranu audio-video dokumentaciju koji na poseban način utjelovljuju temu plesa, pokreta ili koreografije - doslovno ili metaforički.

Djeca su najprije obišla muzejsku izložbu, a Zumba® kids program bio je namijenjen djeci od 7 do 11 godina. Uz Veru Maretić moglo se saznati da ova aktivnost pogoduje razvoju kondicijskih i motoričkih sposobnosti djeteta. Sudjelovalo je osamdesetak učenika, po dva treća razreda iz OŠ Veruda i dva treća razreda iz OŠ Tone Peruška.

Uz glazbu i pokrete, edukativne igre i priče, djecu se uči zdravom životu, a to je i indirektno platforma za učenje o raznim plesnim ritmovima, kulturama, zemljama i jezicima.

Program je realiziran uz podršku Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum