MI PLEŠEMO

FOTO/Novi program Muzeja suvremene umjetnosti Istre: Likovna umjetnost, ples i ZUMBA

Muzej suvremene umjetnosti Istre je pod geslom "Mi plešemo..." pripremio raznovrsne sadržaje vezane uz ovogodišnju temu 27. Edukativne muzejske akcije i obilježavanje Međunarodnog dana muzeja koji će kroz sadržajno-prezentacijsku interakciju obilježiti mjesec svibanj u realnom i virtualnom prostoru

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Muzej ne podrazumijeva isključivo izložbe, izložbene postave, arheologiju ili (pra)povijest, muzej je mjesto i za druge sadržaje, pa čak i za one plesne. A tu se u subotu navečer prakticirala i, ni više ni manje nego - zumba.

Bilo je zanimljivo vidjeti u muzeju plesne sadržaje, odnosno svojevrsni fitness koji je postao umjetnost. Mjesto radnje bio je Muzej suvremene umjetnosti Istre.

Ovaj je Muzej pod geslom "Mi plešemo..." pripremio raznovrsne sadržaje vezane uz ovogodišnju temu 27. Edukativne muzejske akcije i obilježavanje Međunarodnog dana muzeja koji će kroz sadržajno-prezentacijsku interakciju obilježiti mjesec svibanj u realnom i virtualnom prostoru.

Ovoga je puta glavni cilj simbioza dviju umjetnosti - one likovne i one plesne, uz prezentaciju programa Zumba® fitness i Zumba® kids programa na čemu se iz MSUI-ja posebno zahvaljuju Studiju Upbeat, koji su se predstavili u subotu navečer. Radilo se o interaktivnoj prezentaciji i treningu pod vodstvom instruktorice Marine Lorencin, a protagonistica večeri bila je - zumba.

Pokreti, glazba, zdravlje tijela uz zdravlje duha okrijepljenog kulturnim sadržajima u muzejskoj ponudi, činili su bit ove prezentacije.

Idući program na rasporedu je 18. svibnja, kada će se od 9.30 održati interaktivna prezentacija Zumba® Kids programa pod vodstvom instruktorice Vere Maretić. Od 25. do 27. svibnja od 20.30 održat će se otvoreni trening ponovno pod vodstvom Marine Lorencin.

U ovome prostoru do 12. lipnja otvorena je izložba čiji postav uključuje umjetnine iz muzejskih zbirki (video-radove/instalacije i objekte) te odabranu audio-video dokumentaciju koji na poseban način utjelovljuju temu; bilo da je riječ o doslovnom i prepoznatljivom plesu, koreografiji, pokretu ili pak o prenesenom značenju, asocijaciji, metafori.

Nazočne je sa sadržajima upoznala ravnateljica MSUI-ja Ketrin Milićević Mijošek, a što je tu zumba i koje su njezine karakteristike, predstavila je Marina Lorencin.

Program je realiziran uz podršku Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom