POGLED UNAPRIJED

Huawei se unatoč svim "zabranama" okreće budućnosti: Istražuju 6G mrežu

| Autor: Portal NoviList.hr

5G je bio izvor nemira za Huawei. Američka vlada, zabrinuta da bi Huawei mogao ugraditi sigurnosni propust  u 5G i drugu komunikacijsku infrastrukturu, vršio je pritisak na vlade širom svijeta da izbjegnu korištenje opreme kineskog giganta, prenosi MSN.

Budući da je 5G još uvijek godinu ili dvije udaljena od korištenja, Huawei je sada počeo gledati na novu generaciju mobilnog interneta.

Kineska tvrtka istražuje 6G u svom istraživačkom i razvojnom centru u Ottawi u Kanadi, javlja The Logic. Ne očekuje da će 6G postati stvarnost u bilo kojem smislu sve do oko 2030. godine. 

Huawei je u svibnju stavljen na crnu listu u SAD-u, a predsjednik Donald Trump dodatno je potpisao izvršnu naredbu kojom se u stvari zabranjuje kompaniji u svjetlu brige o nacionalnoj sigurnosti da je Huawei imao bliske veze s kineskom vladom.

Strah vlade je da bi kineska vlada mogla koristiti infrastrukturu koju Huawei gradi u SAD-u i drugim zemljama za špijuniranje ili špijunažu. Huawei je više puta negirao tu optužbu.

Trumpova crna lista značila je da je tvrtki blokirano korištenje američkih proizvoda, što uključuje Googleov Android sustav.

Huawei je prošlog tjedna predstavio HarmonyOS, operativni sustav za pametne uređaje, poput pametnih televizora, sustava za zabavu automobila i još mnogo toga, za što ta kompanija kaže da se može koristiti za napajanje mobitela ako SAD ponovno blokira korištenje Androida, prenosi MSN.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum