ZA PAMETNI GRAD

Pula i Istarska županija i Huawei potpisali Sporazum o suradnji


U Komunalnoj palači potpisan je Sporazum o suradnji između Grada Pule i Istarske županije s jednom od vodećih svjetskih komunikacijskih tehnoloških tvrtki - Huawei. Za Grad Pulu, Sporazum je početak suradnje na implementaciji prikladnih rješenja za "pametni grad", budući da Pula ima za cilj izgraditi učinkovit sustav pametnih gradskih rješenja u skladu s najvišim međunarodnim standardima korištenjem dosljednog, sustavnog i ekonomičnog pristupa.

Sporazumom se, kako navode iz Grada Pule, želi unaprijediti već postojeći sustav pametnih rješenja koje Grad već godinama koristi novim - od pametnog parkiranja, pametne javne rasvjete do pametnog navodnjavanja.

Zadovoljan potpisivanjem Sporazuma o suradnji je i veleposlanik NR Kine u Hrvatskoj Hu Zhaomin koji je istaknuo dobre odnose između Kine i Hrvatske, ali i odnose na lokalnoj razini. Podsjetio je kako je upravo u Areni organizirana velika središnja proslava povodom 25. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Kine i obilježavanje Nacionalnog dana Kine. Kako je naveo, kompanija Huawei ima sjedište u gradu Shezhenu koji je do prije 30-ak godina bio selo sa svega nekoliko tisuća stanovnika. Danas je to moderni grad s više od 13 milijuna stanovnika i središte je kineske industrije visoke tehnologije i upravo je to primjer kako razvoj tehnologije utječe i mijenja na gradove, kazao je veleposlanik. (B. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum