Za danas preporučamo pravo jesensko jelo koje je dnostavno za pripremu a u ovim kišnim danima donijeti će nam osjećaj topline na ukusnim pupoljcima.
Sastojci za 3 osobe:
- 600 g svinjskih šnicli
- 2 manje glavice crvenog luka
- 8 svježih šampinjona
- 1 veća rog paprika
- Pola žličice soli
- Pola žličice mljevenog crnog papra
- 100 g edamer sira
- Pola žličice domaće svinjske masti
Priprema:
1.Luk očistiti i sitno nasjeckati.
Šampinjone narezati na ploške.
Papriku očistiti i narezati na trakice. Meso istući batom i posoliti te popapriti.Sir naribati.
2.Na masti kratko ispeći meso sa obje strane, oko pet minuta sa svake strane.
3.Izvaditi meso, na masnoću gdje se peklo meso dodati luk i kratko ga popržiti pa dodati šampinjone i papriku te sol i papar.
4.Dinstati uz povremeno miješanje i podliti sa malo vode ukoliko je potrebno.
Kad povrće omekša maknuti sa vatre.
5.Pećnicu ugrijati na 200°.Veliku tepsiju obložiti papirom za pečenje.
6.Šnicle staviti u tepsiju i na svaku šniclu dodati par žlica dinstanog povrća.
Peći oko 25 minuta na 200°.
7.Izvaditi iz pećnice, dodati sir na šnicle i nastaviti peći desetak minuta odnosno dok se sir ne zapeče,piše
Coolinarka.
Dobar tek!