recept dana

Svinjske šnicle sa povrćem i sirom

| Autor: Glas Istre
(Pexels)

(Pexels)


Za danas preporučamo pravo jesensko jelo koje je dnostavno za pripremu a u ovim kišnim danima donijeti će nam osjećaj topline na ukusnim pupoljcima.

Sastojci za 3 osobe:

  • 600 g svinjskih šnicli
  • 2 manje glavice crvenog luka
  • 8 svježih šampinjona
  • 1 veća rog paprika
  • Pola žličice  soli
  • Pola žličice  mljevenog crnog papra
  • 100 g edamer sira
  • Pola žličice domaće svinjske masti

Priprema:

1.Luk očistiti i sitno nasjeckati.
Šampinjone narezati na ploške.

Papriku očistiti i narezati na trakice. Meso istući batom i posoliti te popapriti.Sir naribati.

2.Na masti kratko ispeći meso sa obje strane, oko pet minuta sa svake strane.
3.Izvaditi meso, na masnoću gdje se peklo meso dodati luk i kratko ga popržiti pa dodati šampinjone i papriku te sol i papar.
4.Dinstati uz povremeno miješanje i podliti sa malo vode ukoliko je potrebno.

Kad povrće omekša maknuti sa vatre.

5.Pećnicu ugrijati na 200°.Veliku tepsiju obložiti papirom za pečenje.

6.Šnicle staviti u tepsiju i na svaku šniclu dodati par žlica dinstanog povrća.

Peći oko 25 minuta na 200°.

7.Izvaditi iz pećnice, dodati sir na šnicle i nastaviti peći desetak minuta odnosno dok se sir ne zapeče,piše Coolinarka.
Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama