ima nešto posebno

Lovac na pizze kaže da je jedna istarska pizzerija među najboljima u Hrvatskoj

| Autor: Glas Istre
Pizzerija Rumore u Labinu (snimio Branko BIOČIĆ)

Pizzerija Rumore u Labinu (snimio Branko BIOČIĆ)


Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.

Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi, prenosi Index.hr

Osim što se bavi svime čime se već ljudi na hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Zbog svega toga utvaramo si da je Dragan stručnjak za ovu temu i danas vam predstavlja 35 najboljih pizzerija u Hrvatskoj.

- Budući da ni ja ne mogu obići više od tisuću hrvatskih pizzerija godišnje, na ovoj listi neće biti nekih koje definitivno to zaslužuju, ali ih jednostavno nisam stigao posjetiti. Učinit ću to do kraja ove godine, a tu prvenstveno mislim na labinski Napoli, pulske Gušte, tarski Capri, zadarski Il Pomodoro i nekoliko zagrebačkih pizzerija poput Veže, Terrazza Mihite i Pizza Bara Fratelli.

- Pokušao sam biti maksimalno korektan pa sam koristio devet parametara (pizza, tijesto, nadjev, lokacija, ambijent, usluga, cijena, ocjene na Google Mapsu i osobni dojam). Neki su od navedenih parametara, za razliku od osobnog dojma, poprilično objektivni i upravo su zbog njih pizzerije s vrhunskim pizzama, ali s izuzetno visokim cijenama zauzele nešto niže mjesto od očekivanog.

Izdvojili smo tri istarske pizzerije koje su se našle na listi 35 najboljih u Hrvatskoj. Na 26. mjestu nalazi se Pizzeria Tivoli iz Pule s ocjenom 8.94. Na 24. mjestu nalazi se Konoba Kažeta smještena u selu Kadumi (Poreč) s ocjenom 8.97, a visoko drugo mjesto zauzela je Pizzerija Rumore iz Labina.

Evo što je rekao o njihovim pizzama:

- Iako sam posjetio gotovo sve pulske pizzerije, osim pizzerije Gušti, Tivoli mi je definitivno najbolja i najdraža. Tijesto je baš onakvo kakvo najviše volim, a nadjevi dobro složeni. Velik i lijepo uređen prostor s velikim parkiralištem ispred same pizzerije.

-Konoba Kažeta od nedavno u ponudi ima jako dobru napoletanu, a za sve je zaslužan vlasnik koji je ujedno i vrhunski picajol. Tijesto je odlične teksture, a nadjevi raznoliki i složeni od kvalitetnih sastojaka. Siguran sam da će Konoba Kažeta privući mnogo ljubitelja dobre napoletane.

- Rumore sam zbog spleta nes(p)retnih okolnosti uspio posjetiti tek iz trećeg pokušaja, ali se definitivno isplatilo biti uporan. Svatko tko voli pizzu, a put ga odvede u Istru, doslovno mora posjetiti ovu labinsku pizzeriju.

- Rumore je pizzerija lijepo uređenog prostora, ugodnog ambijenta i opuštene atmosfere u kojoj se poslužuju vrhunske napoletane skoro savršenog tijesta i finih nadjeva. Istra ima sve više kvalitetnih pizzerija, a Labin je uistinu grad dobre pizze.

Listu najboljih pizzerija možete pogledati OVDJE.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter