ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE

VRTULJAK: Pusti sada tko je prvi, tko je zadnji, a tko treći

Predstava ima dvije glumačke postave u kojima se pojavljuju Mark Marić/Vito Floričić, Klara Pavlović/Natali Milovan, Petra Kovačić/Gaia Stojšić, Tea Stupar/Katja Honović, Marko Kozlica/ Ive Udovičić te Filip Bilić/Karlo Nemet

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula opet je otvorilo svoja vrata najmlađima za koje je preksinoć na Maloj sceni premijerno održalo dvije izvedbe predstave "Vrtuljak" u režiji Marijane Peršić i Leonarde Sep, a nastale u suradnji s izvođačima, polaznicima Dramskog i plesnog studija INK-a.

O prijateljstvu i prihvaćanju

Predstava ima dvije glumačke postave u kojima se pojavljuju Mark Marić/Vito Floričić, Klara Pavlović/Natali Milovan, Petra Kovačić/Gaia Stojšić, Tea Stupar/Katja Honović, Marko Kozlica/ Ive Udovičić te Filip Bilić/Karlo Nemet.

Predstava je to koja na jednostavan način progovara o prijateljstvu, prihvaćanju i druženju, ali i odrastanju i odbacivanju, a mali protagonisti pričaju služeći se poznatim dječjim brojalicama pomoću kojih komuniciraju a koje su, sudeći po reakcijama, dovoljno jasne maloj publici.

(Snimio Manuel Angelini)

Zanimljivo je bilo pratiti reakcije najmlađih gledatelja i gledateljica koji su reagirali na pojedine scene, od kojih je najbolje primljena završna izvedba naslovnog songa.

Osmijeh najveći

Ovoj pjesmi za koju je tekst i glazbu napisala Leonarda Sep i koja kaže "Pusti sada tko je prvi, tko je zadnji, a tko treći, kad se družim s tobom, osmijeh mi je najveći", na kraju su se priključila i djeca i odrasli. Ne treba ovdje puno filozofiranja, no ako se nešto želi reći odnosno poručiti najmlađoj publici onda treba znati kako.

Osim riječi i glazbe tu su i simpatični kostimi za koje je zaslužna Vesna Šuput, dok scenografiju potpisuje Lena Modrušan, a oblikovanje svjetla Dario Družeta.

(Snimio Manuel Angelini)

"Vrtuljak" je dječja igra, ali kao što igre djeci ponekad služe da nešto nauče, da usvoje neke obrasce ponašanja, tako i ova predstava kroz jednostavne, zaigrane scene, u 40 minuta dotiče neke ozbiljnije teme koje će prepoznati i stariji. To je dio odrastanja koji su svi prošli, svatko s različitim ishodom.

(Snimio Manuel Angelini)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater