U TARU

U subotu "Tekuće zeleno zlato Istre"

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

U subotu 14. prosinca u restoranu "Istra" u Taru s početkom u 17 sati, održat će se 24. međunarodna manifestacija o maslini i kvaliteti maslinovog ulja. Skup se održava pod pokroviteljstvom Istarske županije, Općine Tar - Vabriga i Turističke zajednice Tar - Vabriga . Temeljni cilj manifestacije je promidžba maslinovog ulja ekstra djevičanske kvalitete s područja Istre i okruženja te upoznavanje s problematikom maslinarske djelatnosti.

Prema programu, okupljanje uzvanika i gostiju bit će u 16.30 sati, a samo otvorenje manifestacije, uz pozdravne riječi domaćina, organizatora i uzvanika bit će u 17 sati. U 17.30 sati dr. sc. Marin Krapac iz Instituta za poljoprivredu i turizam, Poreč, govorit će o klimatskim promjenama i problemima koje donose za maslinarstvo. U 18 sati na redu je predavanje Kristune Grozić, mag. ing.agr. na temu "Gljive kao (ne)poznati uzročnici opadanja plodova masline", dok će u 18.30 sati dr.sc. Karolina Brkić Bubola iz Instituta za poljoprivredu i turizam, Poreč, govoriti o utjecaju tehnologije prerade na okus i miris djevičanskih maslinovih ulja. U 19 sati održat će se okrugli stol, a diskusija će se odnositi na maslinarsku problematiku. Moderatori je Đankarlo Žužić dip. inž. agr.

U konačnici će se dodijeliti priznanja i odličja maslinarima za postignutu kvalitetu maslinovog ulja, dok će u 19.30 sati uslijediti degustacija ulja i jela pripremljena na ekstra djevičanskom maslinovom ulju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini