Dani mladog maslinovog ulja

Kolinda Grabar-Kitarović danas otvara maslinarsku FEŠTU U VODNJANU


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas će u Vodnjanu prisustvovati otvaranju 14. Dana mladog maslinovog ulja. Iz Grada Vodnjana, organizatora manifestacije, doznali smo da je Ured predsjednice potvrdio dolazak Grabar-Kitarović na svečanost otvorenja u 12 sati. Predsjednica Republike, uz Ministarstvo poljoprivrede. Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Istarske županije, ujedno je i pokroviteljica ove najveće maslinarske fešte u regiji.

Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu počinju danas i odvijaju se do nedjelje, uz cjelodnevne programe zabavnog, gastronomskog i edukativnog karaktera. Na sajmu pod šatorom u Istarskoj ulici sudjelovat će 106 izlagača iz Italije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i, naravno, Hrvatske, a predstavit će palete maslinovih ulja i produkata od maslina, te ostalih poljoprivrednih i gastronomskih autentičnih proizvoda svojih krajeva, rukotvorine, poljoprivrednu, gastronomsku i drugu opremu. Tijekom tri dana organizatori očekuju između 15 i 20 tisuća posjetitelja, a mnogi od njih dolaze i iz inozemstva.

Manifestacija kroz godine nije učinila puno samo na promociji mladih i kvalitetnih maslinovih ulja ovog kraja, kažu organizatori, već je i doprinijela imidžu Grada Vodnjana općenito. Kroz nju gradska uprava održava i prijateljstva s mnogim inozemnim gradovima i općinama, pa će, kako nam je prethodno rekao gradonačelnik Kaudio Vitasović, na Danima ulja potpisati i povelju o prijateljstvu s talijanskim gradom Manzanom s kojima su se povezali upravo na prvoj priredbi 2005. godine.(Z. STRAHINJA)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom