PROSLAVA

U narednih tjedan dana mnoštvo raznih događanja: OPĆINA MEDULIN BOGATIM PROGRAMOM SLAVI 26. ROĐENDAN

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Sam Dan Općine bit će prigodno obilježen 12. lipnja, kada će biti svečano otvoren Arheološki park Vižula koji će tim povodom ugostiti i tradicionalnu svečanu sjednicu Općinskog vijeća, a potom će se kod Malina na vitar na medulinskoj rivi održati i veliki koncert vokalnog ansambla Perpetuum Jazzile iz Slovenije

 

Općina Medulin ove godine slavi 26 godina postojanja i rada te je povodom toga pripremila bogat program obilježavanja Dana Općine. Iako će sam Dan Općine biti prigodno obilježen 12. lipnja, kada će biti svečano otvoren Arheološki park Vižula koji će tim povodom ugostiti i tradicionalnu svečanu sjednicu Općinskog vijeća.

Potom će se kod Malina na vitar na medulinskoj rivi održati i veliki koncert vokalnog ansambla Perpetuum Jazzile iz Slovenije, razne aktivnosti, događaji i manifestacije obilježavanja ovogodišnjeg Dana Općine započele su već 5. lipnja i trajati će do 17. lipnja.

Akcija čišćenja podmorja

Sinoć je tako Općina svim svojim mještanima poklonila zabavnu i nagrađivanu predstavu "Sladoled" teatra Gavran koja se mogla pogledati u multimedijalnom centru. Potom u subotu s početkom u 9 sati građani mogu uzvratiti svojoj Općini i pokazati koliko im je stalo do njihovog okoliša tako što će se pridružiti ekološkoj akciji čišćenja podmorja uz organizirani ručak za sve sudionike, zbog čega su potrebne prijave na broj 098/367-852. U nedjelju će se na ranču Istra Star Medulin od 12 do 18 sati svi zainteresirani moći okušati u rekreativnom jahanju i upoznati se s aktivnostima tog kluba, a istog dana u 17 sati na rivi kod fontane posjetitelje će zabavljati puhački orkestar "Blasmusikkapelle aus Kitzeck" iz Austrije.

Rječnik premanturskoga govora

Obilježavanje Dana Općine nastavlja se u utorak 11. lipnja u Premanturi gdje će s početkom u 19 sati u zgradi JU Kamenjak biti predstavljena knjiga "Rječnik premanturskoga govora" Ratka Crnoborija. U četvrtak 13. lipnja u Banjolama će se održati Večer kulture u Zavičajnoj galeriji Crnobori od 19 sati, a istog dana u Medulinu kod Malina na vitar, također u 19 sati, moći će se razgledati izložbena instalacija povodom deset godina suradnje Općine Medulin i udruge ljubitelja fotografije Format.

U 20 sati na poluotoku Vižula bit će upriličena premijerna projekcija dokumentarnog filma u produkciji HRT-a "Tajna Vižule", a u 21 sat u Lounge baru Malin slijedi dobrodošlo opuštanje uz bend "Ljubavni tepih" i ponudu pića po promotivnim cijenama. Proslava Dana Općine završit će u ponedjeljak 17. lipnja i to kod Malina na vitar na medulinskoj rivi gdje se od 19 sati održava plesno-glazbena manifestacija "kARTulina iz Medulina".

Na sve navedene događaje u programu obilježavanja Dana Općine ulaz je besplatan, a uz Općinu Medulin, sva događanja pripremile su i organizirale udruge i organizacije s područja općine: udruge Zelena Istra, Mutila, Sakramenski, Format, Ars@Nova, klubovi RK Centar, KSR Sargo, RSK Mladost, Eko more, KSR Medulin, KPA Medulin, DVD Medulin, KK Istra Star, tvrtka Buža, te Turistička zajednica Općine Medulin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum