MEDULIN

KONAČNO OTVORENA LIŽNJANSKA CESTA: Skromna svečanost nakon gotovo šest mjeseci radova

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Damir Demarin i Goran Buić službeno su pustili u promet prometnicu

Damir Demarin i Goran Buić službeno su pustili u promet prometnicu


Iako je prometnica trebala biti otvorena već 18. siječnja, zbog određenih izmjena u projektu tijekom samih radova, sve se to odužilo, a do Ližnjana iz Medulina i obrnuto prometovalo se zaobilaznim pravcem

Nakon šest mjeseci, a uoči Uskrsa, konačno je otvorena i puštena u promet novouređena županijska cesta Medulin - Ližnjan. Dio Ližnjanske ceste, od crkve Sv. Foške do skretanja za ranč Libora, bio je zatvoren od listopada prošle godine zbog rekonstrukcije 660 metara ove prometnice. Iako je prometnica trebala biti otvorena već 18. siječnja, zbog određenih izmjena u projektu tijekom samih radova, sve se to odužilo, a do Ližnjana iz Medulina i obrnuto prometovalo se zaobilaznim pravcem, odnosno makadamom koji prolazi blizu medulinske lokve i izlazi na Ližnjansku cestu.

Uzimajući u obzir aktualnu situaciju s koronavirusom, prometnica nije službeno otvorena uz prisustvo javnosti, no s obzirom na iznimno veliku investiciju i važnost prometnice, načelnik Općine Medulin Goran Buić i njegov zamjenik Damir Demarin simbolički su prerezali vrpcu i službeno pustili u promet ovu iznimno važnu prometnicu. Prometnicu je blagoslovio i velečasni Hrvoje Okadar, uz želje prvenstveno usmjerene na sigurnost u prometu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter