ISTARSKA TOP KAMPERSKA DESTINACIJA OVE ĆE GODINE DOŽIVJETI PREOBRAŽAJ

U kampove Koversada, Portosole i Valkanela Maistra ulaže 450 milijuna kuna


Na turističkoj karti Istre, područje koju obuhvaćaju općine Vrsar i Funtana, definitivno spada u najjaču kamp destinaciju u Istri, kako po broju autokampova tako i po broju smještajnih kapaciteta u njima. Počevši od ulaska u Limski kanal gdje počinje granica Vrsara, pa do Zelene lagune, gdje završava granica Funtane, na prostoru uz more koje nije duže od osam kilometara, smješteno je, doslovce jedan do drugog, ukupno deset autokampova.

Deset kampova na osam kilometara

Prostor je to iznimne prirodne ljepote, i bogate kulturno povijesne baštine. Izvanredne lokacije, uz kristalno čisto more kao stvoreni su za takav vid turističke ponude. Izvrsna opremljenost kampova, sačuvana priroda, stručnost i ljubaznost osoblja, bogati sportski, zabavni i kulinarski sadržaji, u koje se uklapaju i ljetne zabavne i kulturne manifestacije, događaju se samo nekoliko koraka od kampova u Vrsaru i Funtani. Upravo su to glavni atributi kojima ta destinacija već više od pola stoljeća privlači suvremene nomade na kotačima, konzumente i zaljubljenike odmora na otvorenom prostoru, iz Europe i svijeta, koji, kad jednom stignu u tu destinaciju, postaju njeni stalni gosti.

Od nabrojenih deset, tri su kampa u vlasništvu rovinjske Maistre, tri su u vlasništvu porečke Plave lagune, a dva od porečke Valamar Riviere. Tu su još i dva obiteljska autokampa, jedan u vlasništvu obitelji Adriana Vukušića i drugi obitelji Miodraga Davidovića. Od ovih deset, dva su naturistička. To su legendarni naturistički park Koversada kojemu Vrsar zahvaljuje svoj turistički uspon, i Naturist kamp Istra u Funtani. Ukupni smještajni kapaciteti svih deset kampova iznose više od 29 tisuća smještajnih jedinica, kojima se mora pridodati i 4.830 smještajnih jedinica u mobilnim kućicama, koje se nude u svakom od ovih kampova. U 2017. godini u njima je ostvareno impozantnih 2,4 milijuna noćenja. (Slaven BRAJKOVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of