ODABRALO 50.000 KAMPISTA

Odabrano 120 najboljih kampova u Europi. Na listi je njih devet iz Hrvatske, od čega četiri iz Istre, uključujući najbolji. EVO POPISA

| Autor: Glas Istre
Polidor je najbolji za zabavu, mišljenje je kampista

Polidor je najbolji za zabavu, mišljenje je kampista


Više od 50.000 zaljubljenika u kampove diljem Europe izabralo je 120 najboljih europskih kampova. Na listi je devet kampova iz Hrvatske, a kao najbolji domaći kamp prepoznat je istarski kamp Valkanela u Vrsaru.

Najveći europski specijalist za kampove ACSI, sa tradicijom od 1965. godine i bazom od gotovo 10.000 ocijenjenih kampova diljem Europe, pokrenuo je ove godine nagradu za najbolje europske kampove po ocjeni korisnika. Više od 50.000 građana diljem Europe glasalo je za svoje favorite u više kategorija, a na listi 120 najboljih u Europi je i devet kampova iz Hrvatske.

Istarski kamp Valkanela (Vrsar) prepoznat je kao najbolji u Hrvatskoj, kamp Straško (Novalja) ima najbolje sportske sadržaje, kamp Slatina (Cres) je najbolji za ljubitelje pasa, kamp Stobreč je na najboljoj lokaciji u zemlji, kamp Aminess Sirena (Novigrad) je najbolji za motorne kampere, Polidor Family Resort (Funtana) je kamp s najboljim zabavnim sadržajima, Valalta Naturist (Rovinj) ima najbolji restoran, najbolji bazen ima Zaton Holiday Resort, dok je najbolji mali kamp Odmoree Camp & Hostel (Rtina).

Dakle, od devet kampova, četiri su iz Istre.

Svih devet kampova je dobilo posebnu nagradu ACSI Award na jučerašnjem svečanom događaju održanom u resortu Wyndham Grand Novi Vinodolski, koji je okupio stotinjak turističkih djelatnika iz Hrvatske. Posebna nagrada za najbolju osobnost "Personality Award Croatia" uručena je iskusnom turističkom profesionalcu Jerku Sladoljevu iz udruge Top camping.

Valkanela

Kamp Valkanela je najbolji u Hrvatskoj

"ACSI nagrada garantira gostima nezaboravan odmor. I to je garancija koju daju sami kampisti, s obzirom da su oni izabrali najbolje", izjavio je Ramon van Reine, izvršni direktor ACSI-a.

”Kamping industrija je iznimno dinamična i ponuda je sve veća i kvalitetnija. U Hrvatskoj dobro pratimo tu dinamiku i već godinama smo među najboljima u Europi, što kontinuirano potvrđuju razna priznanja i nagrade. Ponosni smo što su i korisnici ACSI-a prepoznali vrijednost domaće kamping ponude", izjavio je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske (KUH).

Na dodjeli priznanja govorilo se i o novim trendovima i izazovima u kampingu. Van Reine je naglasio kako trend smanjenja broja kamping mjesta i pretvaranja kampova u VIP luksuzna mjesta smanjuje dostupnost kampiranja mnogim obiteljima u Europi.

Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma (HUT), zahvalio je obitelji Van Reine na dugogodišnjoj potpori razvoju hrvatskog turizma te je naglasio potrebu dodatnog poboljšanja lokalne regulative kako bi se još više potaknule investicije u kampove u Hrvatskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum