SJAJNE VIJESTI

U istarskom gradu uskoro se otvara tvornica i stotinjak novih radnih mjesta. Od jučer u toj tvrtki noćne smjene se ne rade petkom, ali su plaćene

| Autor: Branko BIOČIĆ
Iz postojeće tvrornice Carel u Labinu

Iz postojeće tvrornice Carel u Labinu


Poslovna zona Vinež postala je jedan od glavnih sinonima za gospodarstvo Labina, a dio te zone već je godinama tvrtka Carel Adriatic, inače vlasnica tri Zlatne kune za najuspješniju tvrtku. Trenutno su u fazi dovršetka svog drugog modernog postrojenja u Poslovnoj zoni na Vinežu koje će biti zgotovljeno u roku od mjesec dana i u Labin donijeti još stotinjak novih radnih mjesta u ovoj svjetski poznatoj kompaniji koja nudi rješenja za kontrolu klimatizacije, hlađenja i grijanja te sustava za ovlaživanje.

U Labinu posluju od 2015. godine te su svoju proizvodnju odlučili proširiti upravo ovdje, iako posluju po cijelom svijetu.

Jučer su gradilište i postojeću tvornicu obišli labinski gradonačelnik Valter Glavičić i predsjednica HGK - Županijska komora Pula Jasna Jaklin Majetić u društvu predstavnika Carel Adriatica, direktora operacija Raffaele Rossija i voditeljice ljudskih resursa Sanje Radas.

Carel

Postojeća tvornica Carel Adriatica u Labinu

Glavičiću i Jaklin Majetić predstavljeni su budući planovi skorašnjeg otvaranja novog postrojenja i moderne tvornice koja će, uz postojećih 250 zaposlenika u prvoj tvornici, tu brojku podići za dodatnih stotinjak u novom pogonu.

Ono što su predstavnici Carela naglasili je novost koja je u ovu tvrtku uvedena od jučer, a radi se o tome da su radni tjedan za noćne smjene skratili na četiri dana. Dakle, rad u noćnoj smjeni se odrađuje od ponedjeljka do četvrtka, a petak je slobodan i plaćen. Nadamo se da će se na taj način olakšati prilagodba na rotacije smjena i uspostaviti bolja ravnoteža privatnog i poslovnog života naših zaposlenika, poručili su.

- Projekti poput novog pogona Carela dodatno potvrđuju rast i vjerojatno najvišu razinu labinskog gospodarstva u posljednjem desetljeću. Vesele nas ovakve vijesti oko broja novih radnih mjesta, ali i širenja proizvodnje jer to dokazuje i da smo upravo mi kao lokalna zajednica dobar partner i prepoznatljiva sredina za kompanije svjetske razine koje svoje poslovanje šire u Labinu. Drago mi je da mogu spomenuti kako nas uskoro očekuje i gradnja jedne hale domaćeg investitora, također visoke tehnološke djelatnosti, čime će se povećati zapošljavanje visokoobrazovanog kadra, kazao je Glavičić.

Glavičić

Gradonačelnik Valter Glavičić

Razvoj poduzetničke zone Vinež, prema njegovim riječima, važan je korak u tranziciji iz nekadašnje teške, rudarske industrije u onu tehnološki naprednu, čistu i ekološki prihvatljivu, koja Labinu i Labinštini omogućava nesmetani paralelni razvoj gospodarstva i turizma, što je i na širem području rijetkost.

- Labin već duže vrijeme provodi različite mjere pomoći gospodarstvu i brojne demografske mjere kojima želimo zadržati i vratiti ljude u rodni grad. Zato je jako važno da nastavimo svakodnevno razvijati ne samo poticajne mjere nego i poticajno okruženje za vrhunske svjetske i domaće kompanije te poduzetnike, koji će i dalje zapošljavati, a što na kraju znači i ono čemu svi težimo - veći broj mladog, radno sposobnog stanovništva, istaknuo je gradonačelnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of