U POSLOVNOJ ZONI VINEŽ

ODLIČNE VIJESTI IZ LABINA: Talijanska tvrtka gradit će novu tvornicu, evo i koliko novih radnih mjesta se otvara

Već smo prošle godine započeli premještati proizvodnju panela za naše europske kupce iz Italije u Hrvatsku i ta se važna odluka pokazala vrlo uspješnom. U tijeku su prve aktivnosti vezane za izgradnju nove tvornice te očekujemo da ćemo ih uz podršku lokalne zajednice realizirati do početka sljedeće godine, ističe Pietro Rossato, direktor operacija Carel Grupe i predsjednik Uprave Carel Adriatica

| Autor: Branko BIOČIĆ
Ovako će izgledati buduća tvornica u poslovnoj zoni Vinež

Ovako će izgledati buduća tvornica u poslovnoj zoni Vinež


Pietro Rossato, direktor operacija Carel Grupe i predsjednik Uprave Carel Adriatica, predstavio je jučer u društvu direktora operacija za Hrvatsku Raffaelea Rossija i labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića investiciju u novu tvornicu Carel Adriatica u Labinu. Ta investicija vrijedna oko pet milijuna eura, koja će u novoj tvornici u sjevernom dijelu poslovne zone Vinež osigurati stotinjak novih radnih mjesta, dio je industrijske strategije Carel Grupe.

- Odluka da se još jedna tvornica izgradi upravo u Labinu donesena je zbog toga što smo ovdje uspostavili čvrste temelje za naše poslovanje te će ih biti jednostavno primijeniti i na povećane kapacitete. Nova tvornica će se prostirati na 5.200 četvornih metara i najvećim će dijelom biti namijenjena proizvodnji električnih panela i ovlaživača za koje imamo snažan plan rasta u Europi. Već smo prošle godine započeli premještati proizvodnju panela za naše europske kupce iz Italije u Hrvatsku i ta se važna odluka pokazala vrlo uspješnom. U tijeku su prve aktivnosti vezane za izgradnju nove tvornice te očekujemo da ćemo ih uz podršku lokalne zajednice realizirati do početka sljedeće godine. Kada tvornica bude u funkciji, planiramo zaposliti do 100 novih zaposlenika, uz već više od 200 zaposlenih u postojećoj tvornici, rekao je Rossato.

Rossi je naglasio da je izgradnja nove tvornice u Labinu trenutno najveća Carelova investicija za povećanje kapaciteta u Europi, zbog čega im je vrlo važno da bude uspješna.

- Pogodnost za naše kupce biti će ta da će ovdje moći naručivati veliku kolekciju naših proizvoda. Planiramo da nova tvornica ima i showroom kako bismo ojačali vezu s tržištem. Na ovaj način kupac će moći posjetiti tvornicu, razgledati proizvodnju i čitav raspon proizvoda koji se u njoj proizvode. Planiramo da će se tvornice u Labinu, kad budu potpuno funkcionalne, po kapacitetu izjednačiti s tvornicom u našem sjedištu, što znači da je i sa strateške strane ova investicija iznimno važna. Nova tvornica pružit će nam priliku da i dalje doprinosimo lokalnoj zajednici, prvenstveno zbog radnih mjesta koja će se otvoriti i omogućiti našim postojećim zaposlenicima da se razvijaju i napreduju, ali i onima koji se trenutno školuju i koji bi mogli kod nas stvarati svoju budućnost, kazao je Rossi.

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić vrlo je zadovoljan novim ulaganjem talijanske tvrtke u Labin pohvalivši dosadašnju suradnju i njihov odnos prema lokalnoj zajednici, posebno u području u kojem su građani Labina najsenzibilniji, a to su djeca i zdravlje.

- Investicija tvrtke Carel najbolja je moguća potvrda povjerenja između lokalne zajednice i investitora kao i kvalitete labinske poslovne zone. Izrazito sam zadovoljan na suradnji koja traje i koja se nastavlja. Grad Labin će kao i za sve ranije investicije u poslovnoj zoni i ovoga puta iz sredstava plaćenog komunalnog doprinosa investitora izgraditi potrebnu infrastrukturu, a to je pristupna cesta, odvodnja oborinske vode, javna rasvjeta i pločnik, izjavio je gradonačelnik te je najavio da će već idućeg tjedna početi radovi na izgradnji komunalne infrastrukture koji će potrajati do sredine lipnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of