DOBRO JE POČELO

TZ POREČ O TURISTIČKOM USKRSU: Nadmašena su sva naša očekivanja!

| Autor: Glas Istre
Poreč

Poreč


Da je turistička sezona krenula bolje od svih očekivanja pokazuju i podaci iz Poreča.

Tamo je od početka godine do 18. travnja bilo 178.000 noćenja, odnosno 27 posto više od rekordne 2019. godine.

Za Uskrs, od 15. do 18. travnja, bilo je 35.000 noćenja, što je, ističu iz porečke Turističke zajednice, više od svih njihovih predviđanja.

Zemlje iz kojih je došlo najviše gostiju su Hrvatska, Austrija, Njemačka, Slovenija i Italija.

Od ukupno ostvarenih noćenja najviše ih je ostvareno u hotelima te privatnom smještaju uključujući i nekomercijalni smještaj (vikendaši - vlasnici kuća za odmor).

Najveći posjet bio je u subotu, 16. travnja, čak 9.813 gostiju.

- Popunjenost u zimskoj sezoni je pokazala da je Poreč poželjna sportska destinacija, a pri svakom značajnijem projektu ostvarena je sinergija privatnog i javnog sektora. Tako smo upravo u zimskom periodu ugostili važna sportska događanja poput EU prvenstva u boksu, EU prvenstava u taekwondou, dvije profesionalne biciklističke utrke (Trofej Poreča, Istarsko proljeće), bili smo baza zimskih priprema nogometnih prvoligaša. Nadalje, ovi su Uskršnji blagdani pokazali da je ljudima dosta ograničenja i zatvaranja te da je svima dobro došao godišnji odmor. Raduje nas što smo bili među najpoželjnijim destinacijama u Hrvatskoj što znači da smo kvalitetno obavili sve predradnje koje su potrebne da budemo u samome vrhu. Očekujemo dobar buking i kroz cijeli travanj s obzirom na tri velika praznika (Osvobodilna fronta, Festa della liberazione te prvomajski praznici) kad očekujemo veći priljev gostiju iz Slovenije te Italije. Ukoliko buking nastavi istim intenzitetom, nadamo se odličnoj turističkoj sezoni, ističu iz TZ-a Poreč.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter