JEDNSTVENA PONUDA U KAŠTELIR-LABINCIMA

Svakoga petka besplatno se nude VRHUNSKI DOMAĆI PROIZVODI

| Autor: Ružica KORACA


Općina Kaštelir-Labinci ima 1.500 stanovnika i 150 registriranih OPG-ova, što je respektabilna brojka, i pokazuje da se više od polovine stanovnika, s obzirom da je u svim OPG-ovima u posao uključeno nekoliko obiteljskih generacija, bavi domaćom proizvodnjom. Ujedno, ono što oduševljava je velika raznolikost proizvoda na tako malom području, pa Općina Kaštelir-Labinci, u suradnji s tamošnjom turističkom zajednicom i Udrugom Vitis, intenzivno radi na promociji Kaštelir-Labinaca kao prepoznatljive turističke destinacije koja je specifična po bogatoj ponudi vrhunskih, domaćih proizvoda.

Zbog svega je osmišljeno događanje naziva Together In FREE FRIDAY TASTING - svakog petka, tijekom srpnja i kolovoza, posjetitelji i turisti mogu obići lokalne OPG-ove i restorane te besplatno degustirati proizvode i naručiti menije po promotivnim cijenama. Ponuda Together In FREE FRIDAY TASTING i službeno je prezentirana minulog petka, a uz brojne predstavnike medija predstavljanju su se odazvali i Tulio Demetlika, zamjenik župana Istarske županije, te Cristina Vojić Krajcar iz Turističke zajednice Istarske županije. 

Specifična ponuda 

- Smatrali smo kako je upravo Together In FREE FRIDAY TASTING specifična ponuda koja najbolje dočarava kako se u našem mjestu susreću tradicija i moderan život te da predstavlja idealan primjer onoga što smo osmislili u turističkoj promociji naše općine, kao i svega onoga što još razvijamo, svih ideja koje će tek biti realizirane. Danas će vas ugostiti naši domaći proizvođači, OPG-ovi na kojima ćete imati priliku uživati u najboljim okusima Istre, a upravo to je ono što nudimo i našim posjetiteljima, i što ih po dosadašnjim spoznajama istinski oduševljava - rekao je tijekom predstavljanja ponude Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci. 

Nagrađivana vina 

Pa tako posjetitelji u kaštelirskom kraju mogu naučiti kako se rade domaći fuži, njoki i pljukanci te ih odmah skuhati i probati u kombinaciji sa slasnim mesnim i povrtnim umacima. Lokalni vinari nude najbolja i nagrađivana vina, a jednako tako i proizvođači rakija te maslinari od kojih se neki mogu pohvaliti s više od 50 sorti u svojim maslinicima. Kaštelir-Labinci mogu biti ponosni i na proizvodnju jedinog bučinog ulja u Istri, ali i na fantastična craft piva koja su novitet u ponudi. A još jedan novitet je i Natura Camp Karli, jedinstveno mjesto za robinzonski turizam koje u drvenim kućicama i glamping šatorima može ugostiti oko 50 ljudi. Struje nema u ovom kampu, osim na nekoliko punktova i tijekom dana, voda se grije preko solarnih panela, a posjetitelji mogu uživati u netaknutoj prirodi, pogledu na vinograde i posvemašnjem miru.

Točka posebnosti - evo što se sve nudi

Uz sve navedeno, Kaštelir-Labinci istinski su stigli do točke posebnosti u turističkoj ponudi Istarskog poluotoka, pa se sve čvršće pozicioniraju na trurističkoj karti Istre, dobivajući sve veću prepoznatljivost koju i zaslužuju. Tako se svakog petka, tijekom Together In FREE FRIDAY TASTINGA, mogu posjetiti sljedeće lokacije lokalnih OPG-ova:

- OPG Irvin Kocijančić - besplatna degustacija bučinog ulja ( 15 - 20 sati)

- OPG Edi Brčić - besplatna degustacija vina i ulja (17 - 21)

- Cossetto vina - besplatna degustacija tri vrste vina (15 - 20)

- Vina Radoš - besplatna degustacija četiri vrste vina (11 - 19)

- Istarska Kapljica - besplatna degustacija tri vrste rakije (11 - 19)

- OPG Čehić - besplatna degustacija gina, rakija, vina, maslinovog ulja i meda (11 - 19)

- Oliveri extra virgin olive oil - besplatna degustacija pet vrsta maslinovog ulja (11 - 19)

- Castellana Craft Beer - degustacija dvije vrste piva (boca 0,33), uz Antipasto del giorno - po promotivnoj cijeni od 100 kuna po osobi (11 - 14 i 18 - 23)

- OPG Lucija Venier - radionica domaće tjestenine - u ovoj ponudi posjetitelji sami izrađuju paštu koju potom skuhaju i jedu, a uz su u ponudi pića iz proizvodnje OPG-a; promotivna cijena je 100 kuna po osobi (11, 15 i 17.30 sati)

- OPG Igor Kocijančić - besplatna degustacija ulja i vina - za posjet ovom OPG-u potrebna je prethodna najava

- ŽARDIN Traditional Restaurant - meni po promotivnoj cijeni od 150 kuna po osobi uključuje hladni pjat (istarski pršut, ovčji sir, salamini, tartufi i kobasica), fuže mare-monti (gamberi i divlje šparoge) i domaću krostatu s kremom od limuna, 0,25 l vina i 0,25 l mineralne vode (11 - 19)

(GI, fotografije Sebastijan Skoko)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini