STUDIJSKA POSJETA

Slovenski učenici u Gradu Labinu

| Autor: Branko BIOČIĆ

Labinsku gradsku upravu posjetili su učenici Osnovne škole Matije Vlačića i njihovi kolege iz Osnovne škole Ivana Cankarja iz Trbovlja u društvu svojih profesora. Posjet gradskoj upravi organiziran je u sklopu studijske posjete slovenskih učenika Labinu.

Suradnja između ove dvije škole temeljena je na zajedničkom projektu pod nazivom „Solidarnost z naravo i drug s drugim“ , a uključuje učenike šestih razreda koji pohađaju nastavu građanskog odgoja. U zgradi gradske uprave, osnovnoškolce i njihove profesore primili su zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada i pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti Borjan Batagelj. U svojim su obraćanjima zaželjeli dobrodošlicu i ugodan boravak u Labinu te izrazili zadovoljstvo suradnjom dviju škola.

U sklopu posjete slovenskih učenika jučer je održana i priredba u školi Matije Vlačića te su im predstavljene dosadašnje aktivnosti i rad učenika koji pohađaju nastavu građanskog odgoja. Učenici su posjetili i gradski muzej te su upoznati s poviješću Labina, a labinski će osnovnoškolci početkom prosinca posjetiti Trbovlje u sklopu istog projekta. Nastava građanskog odgoja provodi se u Osnovnoj školi Matije Vlačića od početka školske godine 2018./2019. u petim i šestim razredima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini