KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Torta kojom ćete impresionirati goste uz savršen spoj limuna i bazge

| Autor: Dijana Ljubanović
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Sastojci: 

ulje, za podmazivanje

6 srednjih jaja

100g jogurta

50 ml mlijeka

450g maslaca, omekšanog

450g šećera

450g brašna

sitno naribana korica 1 limuna, plus sok

3 žlice cvijeta bazge

Glazura: 

250g maslaca, omekšanog

300g punomasnog krem ??sira

700g šećera u prahu

sitno naribana korica 1 limuna

svježe cvijeće za ukrašavanje 

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 160C. Podmažite kalup za torte i obložite ga pergamentom za pečenje. Umutite jaja, jogurt i mlijeko. U velikoj zdjeli istucite maslac i šećer električnom pjenjačom. Kad dobijete laganu i pahuljastu smjesu, dodajte brašno, tekućinu i koricu limuna. Ponovno miješajte dok ne postane glatko. Smjesu za kolače podijelite između kalupa, poravnajte površine i pecite 40 min.

Pomiješajte limunov sok i bazgu. Kad je kolač pečen, probodite cijelu površinu koktel štapićem, a zatim žlicom prelijte sirup od limuna i bazge. Ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, možete zamotati prozirnu foliju i držati 3 dana prije zaleđivanja.

Da napravite glazuru, tucite maslac dok ne postane glatka smjesa električnom pjenjačom. Dodajte polovicu šećera, lopaticom sjedinite smjesu (to će vam pomoći spriječiti oblak šećera), a zatim ponovno umutite. Dodajte preostali šećer u prahu, krem ??sir i koricu limuna, ponovno zgnječite, pa ponovno umutite dok ne postane glatko.

Slažite torte na postolje za torte s puno slaga između svakog sloja. Većinu preostalog šlaga nagomilajte na vrh, a zatim ga nožem rasporedite po vrhu i dolje sa strane, prekrivajući tortu (ne brinite se izgleda li previše savršeno). Na kraj dodajte završnu glazuru i njome prekrijte sve mrlje na kojima kolač proviruje. Ukrasite svježim cvijećem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum