POČELA REALIZACIJA MEGA PROJEKTA TVRTKE DANKA KONČARA U PULSKOM ZALJEVU

Prvi brodovi u novoj marini već 1. srpnja


Bez nazočnosti medija i protokolarnog polaganja "kamena temeljca" započela je izgradnja, odnosno konačna realizacija projekta Sveta Katarina-Monumenti. Riječ je o projektu, prvom konkretnom, na području takozvane Brijuni Rivijere, teškom gotovo 65 milijuna eura, kojeg na sjeveru Pulskog zaljeva realizira tvrtka Kermas Istra, u vlasništvu poduzetnika Danka Končara.

Realizacija je podijeljena u tri faze - izgradnju luke nautičkog turizma Sv. Katarina, izgradnju suhe marine te hotelskog kompleksa.

Potraga za izvođačima

U ekskluzivnoj izjavi za Glas Istre Danko Končar je pojasnio da je nakon gotovo osam godine peripetija upravo započela realizacija prve faze gradnje. Ona obuhvaća područje oko otoka i na otoku Sveta Katarina, a predviđena je izgradnja 400 vezova, od čega je polovica na suhom.

- Potkraj siječnja smo nadležnom Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja prijavili početak građenja "Nautičko turističkog kompleksa Sv. Katarina - Monumenti", odnosno prve etape koja nosi naziv "Luka nautičkog turizma Sv. Katarina". Time su zapravo ispunjeni svi formalni uvjeti za početak gradnje. Dio vremena smo potrošili na traženje izvođača radova koji najprije trebaju odraditi tehnički vrlo složen zahvat rekonstrukcije postojećeg mosta koji povezuje otok Sv. Katarina s kopnom. Bili smo blizu dogovora s jednim izvođačem, ali se pokazalo da je prezauzet drugim poslovima na prostoru čitave Hrvatske, tako da smo na koncu potpisali ugovor sa zagrebačkom tvrtkom ING-GRAD. Prvi nam je uvjet za normalno odvijanje radova sanacija tog mosta, a vrijednost tih zahtjevnih radova iznosi nešto više od sedam milijuna kuna, kaže investitor Danko Končar. (Leonid SLIJEPČEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini