Mjesec poduzetništva poreču

PROMOCIJA LOKALNIH PODUZETNIKA   Više od 500 sudionika na 20 različitih događaja i evenata

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ

Tijekom listopada održano ukupno 20 različitih aktivnosti od kojih su neke trajale i više dana, a u kojima je sudjelovalo više od petsto sudionika s područja Poreča i cijele Istre. Njima treba pridodati i posjetitelje Sajma poduzetništva koji se je održao tijekom vikenda i koji je posjetio velik broj domaćih i inozemnih posjetitelja

 

Grad Poreč drugu je godinu zaredom organizirao manifestaciju Mjesec poduzetništva u cilju promicanja poduzetništva. Tako je tijekom listopada održano ukupno 20 različitih aktivnosti od kojih su neke trajale i više dana, a u kojima je sudjelovalo više od petsto sudionika s područja Poreča i cijele Istre. Njima treba pridodati i posjetitelje Sajma poduzetništva koji se je održao tijekom vikenda i koji je posjetio velik broj domaćih i inozemnih posjetitelja.

 Započelo s EU poduzetničkom mrežom

 - Mjesec poduzetništva u Poreču započeo je predstavljanjem Europske poduzetnička mreža (EEN), nakon čega su se nastavile nizati razne edukacije i radionice o primjerice emocionalnom marketingu, stress free kulturi u organizaciji, javnom nastupu, nerazumijevanju među djelatnicima, osobnom uspjehu, rekla je pročelnica gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić.

Održana je i jedna aktivnost za najmlađe, predstavljanje slikovnice „Ja sam mali poduzetnik“ tijekom koje su djeca imala priliku sudjelovati u radionici o poduzetništvu i pritom koristiti navedenu slikovnicu, koju će Grad pokloniti svim učenicima 1. i 2. razreda osnovnih škola u Poreču.

- Poreč je i kroz povijest bio vrlo poduzetan grad, tako da je održano i jedno predavanje o povijesti poduzetništva, točnije kamenoklesarstva na Poreštini, rekla je Mičetić Fabić.

S obzirom na to da je jedan od ciljeva ove manifestacije i promocija lokalnih poduzetnika te učenje iz njihovih primjera, ponovno je organizirana aktivnost: Od ideje do uspjeha. Tom prilikom svi zainteresirani su imali priliku doći u sjedište porečkog poduzetnika Gorana Mačinka i uživo vidjeti prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira, te čuti njegov put od ideje do uspjeha, kao i planove za budućnost.

 Lokalni proizvođači domaćih proizvoda

 Jedna od glavnih aktivnosti manifestacije je i Porečki sajam poduzetništva koji je na glavnom porečkom trgu okupio lokalne proizvođače domaćih proizvoda, a u okviru čega su organizirane radionice izrade suvenira za djecu. Velik broj sudionika okupio je i višednevni Regionalni Summit prodajne struke – Executive Sales Adria Summit (ESAS 2019), zatim konferencija za žene poduzetnice, informativni dan za poduzetnike, višednevna Start up akademija za mlade …

U sklopu manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču i ove je godine održan summit prodajne struke Executive Sales Adria Summit (ESAS 2019). Treće izdanje ESAS-a održano je pod pokroviteljstvom Grada Poreča u hotelu Parentium, a u Poreč je od 16. do 18. listopada 2019. dovelo više od 250 profesionalaca iz hrvatskih i regionalnih kompanija s područja managementa i prodaje. Kao i prethodnih godina, ESAS je ponovno ponudio znanje i pregled trendova iz prodaje i marketinga, osigurao fantastičan networking i omogućio povezivanje ljudi iz branše.

Uz vodstvo vrhunskih stručnjaka, ESAS predstavlja sveobuhvatno „naoružavanje“ kako savjetima i trikovima, tako i izgradnjom samopouzdanja na područjima prodajne strategije, unaprjeđenja prodaje i javnog nastupa.

 Ideja razvoja prodajne profesije

 Summit prodajne struke ESAS pruža moderno, intenzivno i proaktivno učenje koje sudionike potiče na nova razmišljanja o prodajnim trendovima. Ujedno se temelji na tezi da prodaja najčešće nije situacijski određena, već njena uspješnost izuzetno ovisi o prodavaču - osobi.

Glavni cilj ESAS-a jest pomoći prodavačima i prodajnim organizacijama u njihovom rastu, razvoju i dostizanju maksimalnog prodajnog potencijala. Cijeli Summit temelji se na ideji razvoja prodajne profesije. U tri dana održano je devet predavanja i pet prodajnih priča, a Summit je bez sumnje opravdao svoj slogan „Prodaja je zakon“.

Posjetitelji ESAS-a u Poreču imali su priliku čuti predavanja prodajnih stručnjaka s višegodišnjim iskustvom u ovome području, a među ostalima i dva britanska prodajna profesionalca – Karen Dunne-Squire i Daniel Disney – koji su o marketingu i prodaji govorili iz nešto drugačije perspektive.

Summit je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju ove godine po drugi puta organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu su se svakodnevno održavale razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima su osim Grada Poreča, sudjelovale gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater