"ŠTIT 22" DO 13. TRAVNJA

PREMANTURA: Predsjednik Milanović pratio vojnu vježbu hrvatske i američke vojske na Rtu Kamenjak

| Autor: Glas Istre
(Foto Ured predsjednika)

(Foto Ured predsjednika)


Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović obišao je međunarodnu vojnu vježbu Štit 22 koja je održana na vojnom poligonu "119. brigade Hrvatske vojske" na Rtu Kamenjak u Premanturi kraj Pule.Ilustracija

U vježbi bojevim gađanjem ciljeva u zračnom prostoru sudjelovali su pripadnici hrvatskih i američkih oružanih snaga. Cilj vježbe je prikaz sposobnosti postrojbi protuzračne obrane u uočavanju, praćenju i gađanju ciljeva u zračnom prostoru.

Vježba Štit 22 održava se od 4. travnja i trajat će do 13. travnja 2022. Riječ je o vježbi koja se održava redovito već 27 godina, a ove su godine po prvi puta, uz hrvatske vojnike, u vježbi sudjelovali i pripadnici američke vojske.

Vojnu vježbu pratili su i načelnih Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Boris Šerić te drugi vojni dužnosnici, kao i predstavnici američke vojske. Uz predsjednika Milanovića bio je savjetnik predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, javlja glasnogovornik iz Ured predsjednika Nikola Jelić.

Ilustracija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum