upravo objavljeno

PREDSJEDNIŠTVO IDS-a POKREĆE STEGOVNI POSTUPAK PROTIV BORISA MILETIĆA

| Autor: Marcello ROSANDA
Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)

Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)


"Predsjedništvo IDS-a je upravo donijelo odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića za povredu Etičkog kodeksa i statuta IDS-a, o čemu ćemo u stranci raspravljati u narednom razdoblju", objavio je večeras predsjednik IDS-a Dalibor Paus na svom Facebook profilu.

"IDS je najjača regionalna stranka u Hrvatskoj, koja se sustavno i iskreno treba zalagati za javni interes i dobrobit svih Istrijana - pošteno i transparentno. Mi smo tu radi naših birača i zato ćemo djelovati u njihovom interesu i interesu Istre - to je naša politička i osobna odgovornost", napisao je na kraju svoje objave.

Kako saznajemo, novom vodstvu IDS-a je neprihvatljivo ponašanje Borisa Miletića u sklopu kojeg je donosio i donosi neke odluke autokratski, bez dijaloga, bez znanja i suglasnosti tijela stranke.

Stoga se na sjednici raspravljalo o njegovoj odgovornosti za rezultate posljednjih lokalnih izbora, na kojima je IDS izgubio povjerenje dijela birača. U stranci smatraju kako niti jedan pojedinac, ma koliko zaslužan bio, ne može biti ispred interesa Istrijana, a samim time i interesa IDS-a.

Upravo je sam Miletić, napominju, jednom prilikom rekao da IDS ima odgovornost i obvezu koja je veća od političke, a to je odgovornost prema Istri. Ovakve rasprave i postupanje stranke su, čini se, upravo demonstracija toga.

Politička odgovornost Borisa Miletića bit će tema rasprave unutar stranke u narednom razdoblju, kada se ispitaju sve okolnosti i činjenice na temelju kojih će se donijeti potrebne odluke, saznajemo iz IDS-a.

Neslužbeno doznajemo da su još dva razloga za postupak protiv Miletića. Jedan je što je, po mišljenju nekih unutar IDS-a, lažirao ankete uoči lokalnih izbora koje su pokazivale da njegovi kandidati dobro stoje, a drugi što se nije pojavio na večerašnjoj sjednici. Stegovni postupak može završiti izbacivanjem iz stranke, u kojem slučaju bi Miletić ostao župan kao nezavisni. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter