BUZET

Pedagoški projekt "Drama u mom gradu" za velike i male: Kaleido i Kamišibaj - umjetnost pripovijedanja u slikama

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Ove godine uveden je i jedan novi sadržaj, a to je dan posvećen programu za cijelu obitelj "Obiteljska drama u Buzetu!". Projekt je započeo krajem prošlog mjeseca predstavom Teatra Tirena "U mojoj glavi" koju je pogledalo dvjestotinjak osnovaca i srednjoškolca

  

"Drama u mom gradu", dani dramske edukacije, projekt s ciljem promicanja dramske kulture te dramskog izražavanja i stvaralaštva kod djece i mladih, održat će se u svom trećem izdanju u organizaciji Udruge Kaleido. Partnerske organizacije su Osnovna škola Vazmoslav Gržalja, Dječji vrtić Grdelin, Pučko otvoreno učilište Augustin Vivoda i društvo Naša djeca Buzet, a glavna voditeljica programa kojeg financira Grad Buzet, dramska je pedagoginja Iva Nemec, predsjednica buzetskog Kaleida. Ove godine uveden je i jedan novi sadržaj, a to je dan posvećen programu za cijelu obitelj "Obiteljska drama u Buzetu!" 

Tema je čuvanje mentalnog zdravlja

 Projekt je započeo krajem prošlog mjeseca predstavom Teatra Tirena "U mojoj glavi" koja se bavi očuvanjem mentalnog zdravlja, a pogledalo ju je dvjestotinjak osnovaca i srednjoškolca. Nakon predstave održana je tematska dramsko - pedagoška radionica za srednjoškolce.

U vrtiću se jučer održala dramsko - pedagoška radionica za odgajatelje i učitelje Kamišibaj - umjetnost pripovijedanja u slikama, voditeljica je Iva Nemec. Danas se u matičnoj školi u Buzetu, od 16.30 do 20 sati, održava Obiteljska drama - program namijenjen djeci i roditeljima. U 16.30 sati započinje pričaonica-crtaonica "Tri čarolije i druge priče". Vodi ju i pripovijeda Iva Nemec. U 17.30 kreće radionica "Priča o vulkanu" voditeljice Katarine Golojka , razvijanje socio - emocionalnih kompetancija kroz igru i ples. Od 17 do 19.30 sati održavaju se kreativne obiteljske radionice, likovni i dramski program namijenjen djeci i roditeljima, a od 18.30 do 20 sati "Putovanje na planet Teatron", interaktivna dramska igra za cijelu obitelj. 

Zagrli me pričom: slučaj Saše M.

 U petak se u Gradskoj knjižnici od 9 do 11 sati održava program Pripovijedanje u slikama "Nicodemo i svojeglavi konj" priče za predškolce, kojeg vodi i pripovijeda Iva Nemec. U osnovnoj školi se od 12 do 14 sati održava dramsko - pedagoška radionica za sedmaše, procesna drama "Zagrli me pričom: slučaj Saše M." na temu straha od neuspjeha, a u vrtiću se od 16 do 20 sati odvija dramsko - pedagoška radionica za odgajatelje i učitelje "Miševi i mačke naglavačke", dramski pristup šaljivoj lirskoj pjesmi, koju vodi Roberta Rudela.

Završni sadržaj predviđen je za subotu kada će se u buzetskoj školi od 9 do 11 sati održati dramsko - pedagoška radionica za odgajatelje i učitelje "Dan kada sam se pretvorio u pticu", razvijanje socioemocionalnih kompetencija kroz dramsku igru, voditeljice Sunčice Kunić, a od 11.30 do 15.30 sati dramsko - pedagoška radionica za odgajatelje i učitelje "Osnove kazališta sjena" koju vodi Tanja Novak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum