Uz Dan grada nagrađeni laureati

PAZIN Alidi Vadanjel i Lucijanu Ujčiću uručena priznanja

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

U povodu Dana Grada Pazina, gradonačelnik Renato Krulčić i predsjednik Gradskog vijeća Davor Sloković uručili su Zahvalnicu Grada Pazina Obrtu za proizvodnju kolača i torti "Antica" u Vlasništvu Alide Vadanjel, a Povelju Grada Pazina Lucijanu Ujčiću.

Prema Odluci komisije za priznanja i nagrade koju pročitao njen predsjednik Željko Farkaš, Ujčić je Povelju dobio u znak priznanja za četrdesetogodišnji predani volonterski angažman i postignute rezultate na razvoju i promociji boćanja na lokalnoj, regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, kojima je pridonio promociji Grada Pazina, Boćarskog kluba "Pazin" i drugih pazinskih sportskih klubova i sportaša.

Alda Vadanjel dobila je zahvalnicu za poseban doprinos u realizaciji zaštite "Pazinskog cukerančića" kao nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske te njegovoj promociji u zemlji i inozemstvu.

U sklopu obilježavanja Dana grada Pazina tradicionalno se nagrađuje najuređeniji izlog, a ta je nagrada ove godine pripala obrtu "Metraža Štefi".

Obično se gradske nagrade predaju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koja ove godine zbog epidemioloških mjera nije održana. Svečano uručenje nagrada i priznanja Grada Pazina održano je u gradskoj vijećnici u nazočnosti predsjednika Vijeća i njegovih zamjenika, zamjenice gradonačelnika i pročelnika, odnosno pročelnica gradskih upravnih odjela. Uvodno je Sloković čestitao dobitnicima nagrada, a svim sugrađanima Dan grada Pazina. Nakon što je predao nagrade gradonačelnik Krulčić je izrazio je zahvalnost zaslužnim građanima za trud koji ulažu kako bi unaprijedili područje u kojem djeluju, uljepšali grad te u konačnici učinili Pazin još ugodnijim mjestom za život. Zadovoljan je što se nakon svega život vraća u normalu, a to se vidi i po sajmenom danu kada je Pazin ponovo prodisao punim plućima.

U ime dobitnika nagrada zahvalio je Lucijan Ujčić, zadovoljan što zajednica prepoznaje rad pojedinaca, a budući da dolazi iz oblasti sporta poručio je mlađim kolegama da uporan i nesebičan rad na kraju ipak donosi vrijedne i zapažen rezultate.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini