PRVO EKIPNO MJESTO

Odličan plasman Konjičkog kluba Istra na finalu Croatia Cupa

| Autor: Glas Istre

Konjički klub Istra sa šest jahaćih parova nastupio je na 5. kolu Croatia Cupa - ujedno i finalu Croatia Cupa koje je održano 19. rujna na zagrebačkom hipodromu.

Na utakmici CEN1* dužine 84 kilometara, KK Istru u seniorskoj konkurenciji predstavljali su Barbara Šošić, Stefano Osip i Denisse Radin, a u juniorskoj konkurenciji Nicol Šverko, Gašpar Udovičić, i Tea Udovičić.

Prvo mjesto u kategoriji seniora zauzela je Barbara Šošić na grlu Gazal Ahat prosječnom brzinom 17,4 km/h. Denisse Radin na grlu Pajo zauzela je 4. mjesto dok je Stefano Osip zauzeo peto mjesto s prosječnom brzinom 15,7 km/h.

U juniorskoj konkurenciji na istoj utakmici Nicol Šverko na grlu Riziko zauzela je 3. mjesto prosječnom brzinom 15,7 km/h pod mentorstvom Denisse i Stefana.

Gašpar Udovičić na grlu Qadir zauzeo je 7. mjesto. Tea Udovičić nažalost nije završila utakmicu.

Iako je ova utakmica bila zadnja nacionalna utakmica iskusnim konjima i jahačima poslužila je kao trening za nadolazeće međunarodne utakmice, dok je mladim jahačima i konjima ovo bila jedna u nizu kvalifikacijskih utakmica koje mladi jahači i konji moraju uspješno završiti kako bi mogli nastupati na međunarodnoj sceni.

Ovim odličnim plasmanom Konjički klub Istra zauzeo je prvo ekipno mjesto.

U ukupnom poretku Croatia Cupa u 2020. godini u kategoriji seniora drugo mjesto zauzela je Denisse Radin na grlu Pajo, treće mjesto zauzela je Barbara Šošić na grlu Gazal Ahat, dok je u ekipnom plasmanu Konjički klub Istra zauzeo 3. mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter