VIA ADRIATICA

NOVI POTHVAT SLIJEPOG PLANINARA FERUČA LAZARIĆA S prijateljem Sergiom Ostovićem propješačio 1.100 kilometara OD PREVLAKE DO RTA KAMENJAK

| Autor: Jasna ORLIĆ


Preko 14 planina, 12 rijeka, dva jezera, sedam županija, ukupno 1.100 kilometara, od Prevlake do Rta Kamenjak, nakon točno dva mjeseca hodanja punih neizvjesnosti stigli su na cilj, Rt Kamenjak, Feručo Lazarić slijepi 65-godišnji planinar iz Savičente u pratnji prijatelja planinara Sergia Ostovića, svog vršnjaka.

Na Rtu Kamenjak dočekali su ih prijatelji i rodbina.

- Bravo, bravo, čuli su se povici kada su se Feručo i Sergio približavali krajnjem cilju, avanturu zvanu Via Adriatica. Zapaljene su baklje, prolomio se pljesak. Slijedili su zagrljaji, čestitanja, zdravice.

- Ne mogu vam opisati emocije koja su me sada preplavile, rekao je na početku Feručo oduševljen dočekom. Unatoč svakodnevnim preprekama nikada nije pomislio na odustajanje. Koliko tijelo ima potencijal, to je nevjerojatno, kaže on. Ako želite smršaviti pođite na Via Adriaticu, ja sam izgubio 12 kilograma. Htio sam vidjeti mogu li bez Ivankine kuhinje i svoga kreveta, dodaje uvijek spreman na šalu.

- Sve vam je to u glavi, naglašava Sergio Ostojić, na čiju su inicijativu i krenuli na put pun neizvjesnosti. Svakog su dana prelazili od 20 do 15 kilometara. Njegovo je iskustvo golemo. Lani je prohodao Camino de Compostelu.

Ono najljepše što im se putem dogodilo jesu brojni susreti, ističu obojica. Upoznali su mnoštvo ljudi, planinara, koji su im bili lokalni vodiči, pružili im konačište, obrok, tako da su u šatoru morali spavati tek nekoliko puta. Na put su krenuli 22. rujna i stigli   22. studenog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater