VAŽAN DOKUMENT

NIGDJE BEZ PROPUSNICE Donosimo detaljne informacije gdje i kako zatražiti dozvolu u pojedinim gradovima i općinama

| Autor: Portal Glas Istre
(Milivoj MIJOŠEK)

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, ukoliko iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština morate napustiti mjesto prebivališta ili stalnog boravišta potrebno je od nadležnog stožera civilne zaštite zatražiti propusnicu.

Na području Istarske županije za izdavanje propusnica zaduženi su stožeri civilne zaštite gradova i općina. Na internetskim stranicama gradova i općina navedene su upute o načinu na koji se zahtjev za izdavanje propusnice dostavlja nadležnom stožeru.

Preporuka je da građani, ukoliko je moguće, uz detaljno obrazloženje njihove potrebe, propusnice zatraže pisanim putem na e-mail adrese stožera civilne zaštite grada ili općine u mjestu prebivališta. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva.

Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom. Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja.

U slučaju potrebe za osobnim dolaskom i predajom zahtjeva u prostorije nadležnih stožera, građani se moraju pridržavati propisanih mjera zaštite.

Za sva dodatna pitanja mogu se obratiti Stožeru civilne zaštite Istarske županije na e-mail: info.stozer@istra-istria.hr.

PULA

Za stanovnike grada Pule propusnice se izdaju u Komunalnoj palači, Forum 1, od ponedjeljka do petka od 7 do 19 sati. Kontakt brojevi na kojima je moguće dobiti sve potrebne informacije su 371-714 i 371-950.

Obrazac propusnice za izdavanje propusnica može se ispuniti u elektroničkom obliku i e-mailom poslati na adresu daniela.milovan@pula.hr. Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

Građani s prebivalištem na području Grada Pule kojima je potrebna propusnica iz vitalnih obiteljskih razloga, obrazac mogu ispuniti u elektroničkom obliku i e-mailom poslati na novu mail adresu: propusnica@pula.hr. Obrazac propusnice dostupan je na službenim web stanicama Grada Pule: https://www.pula.hr/hr/obrazac-propusnice/

Nakon ovjere, skenirana propusnica može se elektronički vratiti podnositelju zahtjeva. Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom. Propusnica se izdaje na ime i prezime, s razlogom odobrenja i vremenom trajanja, ovjerena i potpisana od strane izdavatelja. Rok trajanja propusnice može biti jednodnevni, ili višednevni - ovisno o razlogu izdavanja.

Obrazac se može predati i u pisanom obliku, osobno dolaskom u Komunalnu palaču na adresi Forum 1.

Kako bi omogućili građanima da pravovremeno dobiju svoju propusnicu, određeno je radno vrijeme svakim danom od ponedjeljka do petka od 07 do 19 sati tijekom kojeg je uspostavljen i kontakt broj 371-991 za sve potrebne informacije.

BUJE

Zahtjev za izdavanje propusnica može se poslati mailom na e-mail adresu propusnica@buje.hr ili ga predati putem telefona 772-122 pa će obrazac popuniti dežurna osoba. Propusnica će biti izdana outem e-maila ili osobno u pisarnici Grada od 8 do 12 sati.

Zahtjev mora sadržavati: ime i prezime, adresu i OIB građana, razlog napuštanja mjesta boravka te period.

Propusnice nisu potrebne za kretanje građana unutar Brada Buja-Buie i naselja mjesnih odbora.

POREČ

Stožer za civilnu zaštitu Grada Poreča-Parenzo zadužen je za izdavanje propusnica građanima s prebivalištem na području grada Poreča-Parenzo, i to na način da se ime i prezime, OIB, Adresa, broj telefona, e-mail adresa i razlog korištenja propusnice dostave na mail adresu: info@porec.hr. Skenirana i ovjerena propusnica bit će dostavljena mailom na adresu pošiljatelja.

Zahtjev za izdavanja propusnice može se dostaviti i putem telefona 052/451-099 te će ga ispuniti dežurna službena osoba.

Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 8 do 12 sati, a zahtjevi koji pristignu nakon 12 sati bit će izdani sljedeći dan.

Stanovnici s prebivalištem u okolnim općinama (Tar-Vabriga, Funtana, Vrsar, Sv. Lovreč, Višnjan, Kaštelir-Labinci i Vižinada) za izdavanje propusnica moraju se obratiti svojim lokalnim stožerima civilne zaštite, a ne Stožeru civilne zaštite Grada Poreča-Parenzo. Isto vrijedi i za sve ostale gradove i općine.

ROVINJ

Kako bi svojim građanima maksimalno olakšao i ubrzao proces dobivanja propusnica, Grad Rovinj-Rovigno je uveo online sustav slanja i zaprimanja zahtjeva za propusnice.

Naime, zahtjev je moguće predati preko platforme e-Obrasci, koja je uvedena krajem prošle godine kako bi se građanima olakšalo slanje raznih zahtjeva.

Zahtjev za odobrenje propusnice se nije potrebno poslati preko e-maila, već je dovoljno ispuniti obrazac na slijedećem linku (https://script.google.com/macros/s/AKfycbzT2LvyZniZ2mVcRBr5B972ugvakgtEzFUAP0U9Ptf1ImML8_U/exec) te kliknuti na «Pošalji», nakon čega će Vam isti biti poslan ovjeren putem e-maila, ili ćete dobiti obavijest da je zahtjev odbijen.

NOVIGRAD

Obrazac za izdavanje propusnice dostupan je internetskoj stranici Grada Novigrada. Popunjeni zahtjev potrebno je poslati na e-mail adresu: info@novigrad.hr.

Sve ostale informacije građani mogu dobiti na brojeve telefona 57-068 ili 052/757-055, svakim radnim danom od 8 do 14 sati.

LABIN

Propusnice za osobe s područja Grada Labina izdavati će Stožer civilne zaštite Grada Labina.

Mogu se preuzeti osobno u pisarnici Gradske uprave od 8 sati, uz poštivanje svih potrebnih mjera sigurnosti. Svi koji su to u mogućnosti, zahtjev mogu poslati elektroničkim putem na propusnica@labin.hr, ili putem on-line obrasca na stranicama Grada Labina.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj 866-817.

VODNJAN

Obrazac za izdavanje propusnice u nadležnosti Stožera civilne zaštite Grada Vodnjan-Dignano dostupan je na web stranici Grada Vodnjana. Potrebno ga je ispuniti i poslati na ovjeru i potpis putem maila (info@vodnjan.hr). Ukoliko budu odobrene, propusnice će građanima također biti dostavljene također putem maila.

PAZIN

Svi građani koji moraju napustiti svoje mjesto prebivališta ili boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština obvezni su podnijeti zahtjev za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka koji se nalazi na web stranicama www.pazin.hr. Zahtjev je potrebno popuniti i dostaviti na e-mail ured.gradonacelnika@pazin.hr svakim danom do 14 sati. Propusnice će se izdavati dan nakon zaprimanja zahtjeva na rok od najduže sedam dana.

OPĆINA MEDULIN

Zbog iznimno velikog broja telefonskih poziva i e-mailova, Općina Medulin aktivirala je još jedan telefonski broj i e-mail na koji se mještani mogu obratiti u svrhu izdavanja propusnica za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Zahtjev za izdavanje propusnice dostupan na web stranici Općine potrebno je ispuniti i poslati mailom na e-mail adrese: korona@medulin.hr ili marko.cukon@medulin.hr, ili predati osobno (ispuniti i ubaciti u kutiju) ispred zgrade Općine Medulin u radno vrijeme od 8 do 16 sati svaki radni dan, osim petka - od 8 do 14 sati. Ispred zgrade Općine Medulin nalaze se obrasci i kutija u koju je zahtjev moguće ubaciti. Mole se mještani da, ukoliko je moguće, izbjegavaju osobni dolazak te da koriste e-mail komunikaciju.

Kontakt brojevi telefona su 099/ 267-5692, 099/275-1760.

OPĆINA ŽMINJ

Svi građani koji moraju napustiti svoje mjesto prebivališta ili boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština obvezni su podnijeti zahtjev za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka koji se nalazi na web stranici www.zminj.hr.

Zahtjev je potrebno popuniti i dostaviti na e-mail infocorona@zminj.hr svakim danom do 14 sati. Propusnice će se izdavati dan nakon zaprimanja zahtjeva na rok od najduže sedam dana.

OPĆINA VIŽINADA

Svi građanima s prebivalištem na području Općine Vižinada koji moraju napustiti svoje mjesto prebivališta ili boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga zahtjev za izdavanje propusnice dostupan je na internetskoj stranici www.vizinada.hr. Potrebno ga je popuniti i dostaviti na: opcina@vizinada.hr, a skenirana i ovjerena propusnica mailom će biti vraćena na adresu pošiljatelja. Zahtjev za izdavanje propusnice može se dostaviti i putem telefona 052/446-102 te će ga ispuniti dežurna službena osoba. Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 8 do 13 sati, a zahtjevi koji pristignu nakon 13 sati bit će izdani sljedeći dan.

OPĆINA LUPOGLAV

Zahtjev za propusnicu može se naći na internetskoj stranici www.lupoglav.hr. Zahtjev je potrebno popuniti i dostaviti na mail: opcina-lupoglav@pu.t-com.hr svakim radnim danom od 8 do 14 sati. Oni koji nisu u mogućnosti poslati zahtjev elektronskim putem, mogu to učiniti pozivom na broj 091/268-5022 svakim radnim danom od 9 do 12 sati. Propusnice će se izdavati sljedeći dan nakon zaprimanja zahtjeva na rok od najduže sedam dana.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini