NAKON NEDAVNE PETICIJE

Načelnik Općine Fažana Radomir Korać: "OČITO SE VODI HAJKA PROTIV MENE OSOBNO. TKO VODI TU IGRU NEKA IDE U BEOGRAD PA NEKA TAMO IGRA, A NE OVDJE KOD NAS!"

| Autor: Marcello ROSANDA
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Nakon nedavne peticije u vezi neadekvatne protupožarne zaštite u staroj jezgri Fažane, koju je u ime udruge Duh Stare Fažane općinskim vijećnicima Fažane dostavila predsjednica spomenute udruge Lidija Udovički, razgovarali smo s načelnikom Općine Radomirom Koraćem.

- Imaju li 53 potpisa na peticiji neku težinu?

- Važno je napomenuti da mnogi potpisnici peticije u vezi navodne neadekvatne protupožarne zaštite u staroj jezgri Općine Fažana nisu znali što potpisuju. Njih je otprilike desetak. Možete ih pitati, dat ću vam njihova imena pa neka vam sami kažu. Oni su, kako tvrde, zloupotrebljeni. Navode da samo žele riješiti neke probleme, no nisu znali da će se podići ovakva hajka. Isto tako, mnogo potpisnika te peticije na živi u Fažani, što je isto vrlo važno da javnost zna.

- Tko stoji iza peticije?

- Van je pameti da netko blati rad Općine koja spada u ljepše i uspješnije u Hrvatskoj. Važno je odmah razjasniti da ne vjerujem da iza toga stoji IDS, obzirom da s njima imamo korektan odnos i dobro surađujemo već tri i pol godine. Očito se vodi linč protiv mene osobno. Tko vodi tu igru neka ide u Beograd pa neka se tamo igra, a ne ovdje kod nas! To je čisto politikantstvo i ja to neću dozvoliti!

Priprema terena    

- Smatrate li da se gospođa Lidija Udovički iz udruge Duh Stare Fažane, namjerila na vas? Kaže da bi bila sramota za lokalni SDP ako vas opet kandidira za načelnika. Zašto to radi?

- Ja sam već kandidat za novi mandat, i to jednoglasno izabran i podržan. Uopće ne razumijem što gospođa Udovički želi postići. To je čisto politikanstvo čime si gospođa Udovički očito "priprema teren" za predstojeće lokalne izbore. Siguran sam da će osnovati novu ili predstavljati ogranak već postojeće stranke, a vjerojatno je riječ o Novoj ljevici.

- Iz Udruge kažu da pogodujete ugostiteljima tako da se anarhično šire terase ugostiteljskih objekata na javnim površinama koje bi trebale biti prohodne za vatrogasni pristup.

- Ugostitelji Fažane su te terase imali i prije 10, pa čak i 15 godina. Svi oni imaju važeće ugovore s Općinom. Što se nisu peticije pokretale ranije? Nije li čudno da spomenuta Udruga to radi baš sada? Gledajte, moramo ponuditi turistima nekakav sadržaj. Nećemo se valjda vraćati u kameno doba. Isto tako, ne mogu ugostiteljima braniti rad. Konačno, oni su ti koji oplemenjuju ponudu Fažane i zapošljavaju radnike.

- Ali, nisu li zahtjevi Udruge prilično jednostavno ostvarivi?

- Pa tko je rekao da sve to nije rješivo? Naravno da je. Zato se i čudim čemu tolika hajka. Odgovorno tvrdim da su vatrogasni putovi prohodni i da, ukoliko je to potrebno, bilo koje interventno vozilo može proći i stići gdje treba. No, isto tako, ugostiteljski objekti moraju normalno funkcionirati, kao i do sada, a ja im to ne mogu braniti. Što se peticije tiče, očito netko ne zna što će sa sobom pa igra igre.

- Priča se da ste ove godine uskratili financiranje Mediafesta pa se zato neke interesne skupine osvećuju.

- Financirali smo ih prošlih godina, i to izdašno. Međutim, ove smo godine morali skratiti financiranje iz proračuna mnogim udrugama, pa i sportu. Nismo dirali samo u školstvo, vrtiće i socijalu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini