OVE SUBOTE

"Motovun Wine Experience - Young Wines Saturday": Upoznajte motovunske vinarije i uživajte u mladim vinima

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Posjetitelji će imate prigode posjetiti najbolje vinarije na tom području: Benvenuti (Kaldir), Bertoša (Kaldir), Fakin (Bataji, Brkač), Novak (Motovun), Tomaz (Motovun), Valenta (Kaldir) i Roxanich (Motovun) * Uz prigodnu zakusku predstavit će se agroturizam Štefanić, konoba Fakin, konoba Pod voltom, taverna Casa Rossa i boutique hoteli Roxanich i Kaštel Motovun

  

Ove subote održat će se prvi "Motovun Wine Experience - Young Wines Saturday", prvo u nizu tematskih vinskih događanja u sklopu kojeg će se od 10 do 18 sati posjetiteljima ponuditi degustacije mladih, svježih vina.

Posjetitelji će imate prigode posjetiti najbolje vinarije na području Motovuna: Benvenuti (Kaldir), Bertoša (Kaldir), Fakin (Bataji, Brkač), Novak (Motovun), Tomaz (Motovun), Valenta (Kaldir) i Roxanich (Motovun). U sklopu degustacije u svakoj od spomenutih vinarija kušat će se po tri mlada svježa vina uz prigodnu zakusku kojom se predstavljaju ugostiteljski objekti s Motovunštine: agroturizam Štefanić, konoba Fakin, konoba Pod voltom, taverna Casa Rossa i restorani dvaju motovunskih boutique hotela - Roxanich i Kaštel Motovun. U svakoj vinariji predstavit će se po jedan ugostiteljski objekt. 

Čaša 50 kuna, degustacija još 50 kuna 

Posjetitelji u bilo kojoj od vinarija koje sudjeluju u događaju mogu kupiti specijalnu Riedel čašu, posebno dizajniranu za malvaziju, po cijeni od 50 kuna. U cijenu je uključena i okovratna vrećica za čaše, a degustacije koje uključuju tri mlada svježa vina i prigodnu zakusku se naplaćuju dodatnih 50 kuna.

Motovun je koncem prošle godine osvojio drugo mjesto u izboru Europske mreže kulturnog turizma i partnera za najbolju europsku destinaciju održivog kulturnog turizma, u kategoriji vinskog turizma, pozicioniravši se između dvije renomirane francuske vinske destinacije, iza prvoplasirane doline Loire i ispred trećeplasirane Pays d’ Armagnac. 

Bijela zemlja daje mineralnost 

- Stoga kroz vinska događanja pod krovnim nazivom Motovun Wine Experience nastoji se dodatno promovirati Motovun kao prepoznatljivu vinsku destinaciju s vrhunskim nagrađivanim vinarima i izuzetnom vinskom mikrolokacijom, koju krasi superioran terroir, s optimalnom kombinacijom bijele zemlje koja daje mineralnost, fantastičnim ekspozicijama, značajnim temperaturnim razlikama i dovoljnim količinama vjetra, kaže David Matković, voditelj Ureda Turističke zajednice Općine Motovun.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum