SUKOB U VABRIGI NAKON OPAKOG FACEBOOK KOMENTARA

MJEŠTANIN ALESSANDRO RIGO: Načelnik Stojnić prijetio je da će mi polomiti prste kojima pišem komentare. NAČELNIK NIVIO STOJNIĆ: Slučajno sam bio ispred njegove kuće. Nisam lud da prijetim

| Autor: Chiara BILIĆ
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


IDS-ov dugogodišnji načelnik Općine Tar Vabriga i bivši potpredsjednik te stranke Nivio Stojnić jučer se oko šest sati ujutro verbalno sukobio s mještaninom Alessandrom Rigom u Bankovoj ulici u Vabrigi. Potvrdila je to i policija, koja je na Rigov poziv izašla na mjesto sukoba 15 minuta nakon događaja. Rigo, ispred čije su kuće pale teške riječi, tvrdi da je načelnik prijetio da će mu "polomiti sve prste". Stojnić to opovrgava te govori da se situacija zapravo odigrala u potpunosti obrnuto, odnosno da je Rigo prijetio njemu.

- Načelnik Općine prijetio je da će mi polomiti sve prste kojima pišem komentare na mobitelu i da će potom polomiti i mene. Rekao sam mu da imam strah samo od Boga, od njega sigurno ne, kazao je Rigo.

Sasvim drugačiju priču prepričava nam Stojnić. Prema njegovoj verziji, Rigo je taj koji je jučer "ustao na lijevu nogu".

- Čuo je auto i izašao je van u gaćicama. Gestikulirao mi je izdaleka da će mi odsjeći glavu. Prijetio mi je da izađem van, ali samo sam se nasmijao. Nisam lud da nekome prijetim. On je prijetio meni, pa sam ja rekao da ću ga prijaviti policiji. Izgleda da me preduhitrio jer se uplašio. Ali nema veze, rekao je Stojnić.

Nadalje, Rigo tvrdi da je ga je načelnik Stojnić "napao" na njegovom privatnom vlasništvu, odnosno parkingu kuće koju je naslijedio od bake te da se tamo dovezao sa službenim automobilom.

"Krivnja" Flega i Ursule

Do sukoba je došlo, smatra Rigo, jer je on dva dana ranije na Facebook stranici Glasa Istre ispod članka o podršci IDS-ovog europarlamentarca Valtera Flega njemačkoj konzervativki Ursuli von der Leyen napisao komentar u kojem je detaljno naveo sve Stojnićeve nekretnine.

Komentar prenosimo u cijelosti: "IDS-ovac koji je najviše iskoristio člansku iskaznicu za vlastitu-privatnu korist posjeduje, sam ili u ortaštvu, pet luksuznih vila na tri kata s bazenima, 72 mobilne kućice kojih iznajmljuje svaku za 200-300 eura dnevno, nekoliko apartmana kojih iznajmljuje, obiteljsku kuću, vešeraj, nekoliko tisuća maslina, dva ribarska broda, ogroman uzgoj dagnji, možda i suvlasnik-poslovni partner u jednom kampu. Ovime dnevno prihoduje dvije, tri mjesečne plaće kardio neuro kirurga… plus mjesečna plaća načelnika Općine koja je najveća u Hrvatskoj. I to s inteligencijom čovika koji je završio osmogodišnju školu. Toliko o stranci kojoj pripada. I o nemaru države u kojoj živi i koja mu to dozvoljava. Sramota".

Upitan je li u Bankovu ulicu jučer ujutro došao zbog komentara u kojem je Rigo nabrajao njegove nekretnine, ili je samo koincidencija što se tamo našao dan nakon objave, Stojnić kaže da uopće nema Facebook. Niti, govori, gleda tu društvenu mrežu, niti ga to zanima.

- Ne čitam gluposti da vam budem iskren. Ima pravo pisati što god hoće, poručuje.

Osim toga, Stojnić tvrdi da uopće nije bio na Rigovom privatnom posjedu. Općinu, kaže, obilazi svako jutro, a u Bankovu je ulicu došao zbog radova koji su tamo trenutno u tijeku.

- To je naša cesta i naše dvorište, bio sam kod čovjeka koji ima kuću do njegove. Tom čovjeku moramo dati suglasnost za prekop za vodu. Došao sam vidjeti ima li gostiju da znamo možemo li početi kopati, veli.

Banjin u Solarisu

Stojnić također kaže da Rigu smetaju radovi u Bankovoj ulici, točnije da želi zaustaviti razvoj, ali da će Općina bez obzira na to "napraviti ono što mora". Jedino oko čega se Stojnić i Rigo slažu jest da prije jučerašnjeg sukoba nikad nisu razmijenili niti jednu riječ. To im je, govore, bio prvi susret.

- Do jutros nisam niti znao čovjeka, da budem iskren. S njim sam prvi put u životu pričao jutros i vidio da nešto nije u redu, pojašnjava Stojnić.

No, Rigo za sebe kaže da je ozbiljan čovjek koji nikad ne laže. Unatoč tome što ima završen Pomorski fakultet u Portorožu i položen ispit za časnika trgovačke mornarice, trenutno radi kao banjin na bazenu u naturističkom kampu Solaris. Napominje da stoji iza svega što je rekao te da je spreman izaći pred sud i to dokazati. Osim toga, odmah nakon jučerašnjeg nemilog događaja nadopunio je svoj komentar na Facebooku kako bi, kaže, svi znali pravu istinu.

"Želim obznaniti široj javnosti, pogotovo moje poštene Istrijane, kao i IDS-ovce Flegu, Miletića, Sponzu... da je jutros 18. srpnja 2019., u šest sati i 15 minuta, do mene došao načelnik Općine kojeg spominjem u komentaru SLUŽBENIM automobilom (za kojeg Istrijani plaćaju gorivo, održavanje), parkirao je na mojem privatnom posjedu, prijetio je da će mi polomiti sve prste i da će me slomiti. Dakako, sve sam prijavio policiji. Eto, ovo je slika IDS-a u mojoj ljubljenoj Istri, o lokalnim šerifima i o njihovom rukovodstvu. IDS koji već 27 godina zagađuje zemlju u kojoj živim… SRAMOTA... OPUSTOŠENA DRŽAVA…", napisao je Rigo.

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater