Prijem za POREČKE darivatelje krvi

Jednom dozom spašavaju se tri života

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Prijem za jubilarne darivatelje krvi

Prijem za jubilarne darivatelje krvi


U povodu Dana darivatelja krvi, u Maloj je vijećnici jučer organiziran prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja Poreča. Tom je prilikom gradonačelnik Loris Peršurić dodijelio prigodne zahvalnice darivateljima jubilarcima Gradskog društva Crvenog križa Poreč.

Važnost darivanja

Za 75 darivanja zahvalnice su dobili Valter Matošević i Ivan Mezga, za 50 Petar Juić, Radovan Paljić, Nikola Radić i Almir Tvrtković, dok je za 35 darivanja zahvalnica uručena Veri Kosić.

- Gesta davanja krvi je jedna od najhumanijih stvari koju čovjek može napraviti – dati dio sebe tvar koju je nemoguće proizvesti i koja je nezamjenjiva. Drago mi je što vam u ime građana Poreča i svoje osobno mogu uručiti zahvalnicu za ovo što činite, rekao je gradonačelnik Peršurić. Pohvalio je rad porečki Crveni križ koji organizira akcije prikupljanja krvi.

Igor Ostojić, ravnatelj porečkog Crvenog križa, kazao je da je bitno upoznati mlade s važnošću darivanja krvi. Rekao je da ovo društvo ostvaruje plan darivanja, a u protekle su tri akcije imali 24 prvodarivatelja, među kojima su više od polovice bile žene.

Prikupljene 744 doze

- Vi ste naše bogatstvo: krv je treba svakom pacijentu, a treba reći da se jednom dozom mogu spasiti i do tri života, naravno odgovarajuće krvne grupe, rekao je Ostojić.

Ove je godine porečki Crveni križ dosad organizirao 13 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a u planu su još dvije do kraja godine. Na dosad provedene akcije u ovoj godini odazvalo se 798 osoba, prikupljene su 744 doze, dok je prvodavaoca ove godine bilo 42 .

Zahvalnice su dodijeljene jučer, kada je odgovaralo jubilarcima, umjesto 25. listopada na sam Dan darivatelja, a zahvalnice će se naknadno uručiti i onima koji jučer nisu bili prisutni u Maloj vijećnici Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter